TURISTKINJU U BOLNICI U SAD SPASLI OD SIGURNE SMRTI: Kada joj je na Novom Zelandu isporučen račun shvatila je da muke nisu prošle!
Foto: Printscreen

bizarno

TURISTKINJU U BOLNICI U SAD SPASLI OD SIGURNE SMRTI: Kada joj je na Novom Zelandu isporučen račun shvatila je da muke nisu prošle!

Planeta -

Turistkinja koja je umalo umrla nakon što je zbog teške upale pluća završila u američkoj bolnici, bila je šokirana kada joj je poštar na vrata isporučio račun sa detaljima o troškovima njenog lečenja. Amanda Kaučman, sa Novog Zelanda, hitno je prebačena u hitnu pomoć u Los Anđelesu 1. jula pošto nije mogla da diše.

Odmah je stavljena na aparat za održavanje života, a lekari su joj ubrzo konstatovali pneumokoknu upalu pluća. Infekcija je dovela do hipoksemične respiratorne insuficijencije, infekcije krvi i akumulacije tečnosti u plućima. Kaučmanova je bila u poseti LA-u na venčanju svog rođaka, ali je provela "taj poseban dan" u bolničkom krevetu.

Preživela je i vratila se na Novi Zeland - gde ju je dočekao račun od 147.546 USD. Njen brat Šejn Tuala je napravio GoFundMe stranicu kako bi pomogao svojoj sestri da plati ogroman račun. "Ako neko poznaje Amandu, znaćete da ima zlatno srce i da je mnogi vole", napisao je Tuala na stranici za prikupljanje sredstava. Amanda je na Fejsbuku napisala da joj je bilo teško da zatraži pomoć.

"To je definitivno bio najveći izazov u ​​mom životu. Nadam se da će uplate bolnici pomoći da se zahvalim tim neverovatnim profesionalcima, doktorima i medicinskim sestrama koji su mi spasili život i koji su (da budem iskren) spasili moje mentalno zdravlje tako što su bili moja privremena mala porodica na tom veoma čudnom i veoma usamljenom mestu."

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track