02:19

AMERIKA DAJE ŠANSU PUTINU! Šormaz za Kurir TV otkrio: Ako SAD pošalje Ukrajini najsavremenije oružje RUSIJA BI BILA ZGAŽENA

UKRAJINSKA KRIZA

AMERIKA DAJE ŠANSU PUTINU! Šormaz za Kurir TV otkrio: Ako SAD pošalje Ukrajini najsavremenije oružje RUSIJA ĆE BITI ZGAŽENA

Planeta -

Ako SAD pošalje Ukrajini najsavremenije oružje, Ukrajinci bi zgrazili Rusiju, tvrdi, Dragan Šormaz Narodni poslanik i osnivač Evroatlantskog saveta Srbije.

Sto sedamdeseti treći dan rata u Ukrajini. Moskva je upozorila Vašington, da bi svaki potez da Rusiju proglasi "sponzorom terorizma" - značio potpuni prekid veza. Kremlj je poručio da bi Amerika trebalo da natera Zelenskog - da se vrati za pregovarački sto, kako bi izbegao ponižavajući poraz.

Šormaz se osvrnuo na rat u Ukrajini i naveo da Amerika drži sve konce.

Vladimir Putin
foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia, Shutterstock, EPA/FRANCIS R. MALASIG, Kurir TV

- Ako nastavi Rusija ovako da se ponaša ne bi me čudilo da Ukrajina dobije još savremenije oružje. Ti HIMARS sitemi su pravljeni 90' godina, a poćeli su da se koriste 2000. godina. Rusija nema odgovor na te sisteme, a zamislite da dobiju najsavremenije oružje. Zgazili bi Rusiju. Mada Amerika je ta koja upravo želi da pomogne Ukrajini, ali i da kaže Putinu da se povuče i da napravi dogovor. Rusi su osvojili grad, ali su ga potpuno razorili - rekao je Šormaz.

On je dodao da Amerika zaista želi mir, ali da su odnosi sa Rusijom zauvek ugašeni.

- Amerika zaista želi mir, ali je pala gvozdena zavesa sa granicu sa Rusijom. Više saradnje sa Rusijom neće biti kakva je bila ranije. Evropa je donela odluku da neće kupovati ništa iz Rusije i tako će i biti. Ova zima će biti problem, ali oni su našli već dugoročno rešenje. Da li stvarno mislite da će Nemci da se smrznu, ko to može da pomisli. Evropa uzima samo 30% gasa iz Rusije, ne 100% i najveći je problem u Nemačkoj. Iako su najavili hladnu zimu, to je samo za ovu - rekao je Šormaz.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:12

UKRAJINA IMA KECA U RUKAVU DA PROMENI TOK RATA? Stručnjaci na Kurir TV: Ishod sukoba se vidi iz aviona EVO ŠTA ĆE BITI SA RUSIJOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track