UKRAJINSKI POLITIČAR KOJI JE PREŠAO NA STRANU RUSIJE UBIJEN U SVOM DOMU? Pucali mu u glavu, njegova žena ubodena nožem u vrat
Foto: Printscreen/Instagram

rat u ukrajini

UKRAJINSKI POLITIČAR KOJI JE PREŠAO NA STRANU RUSIJE UBIJEN U SVOM DOMU? Pucali mu u glavu, njegova žena ubodena nožem u vrat

Planeta -

Bivši ukrajinski poslanik Aleksej Kovaljov, koji je podržao rusku invaziju, navodno je ubijen u svojoj kući tokom vikenda.

Kovaljov, koji živi u blizini grada Hersona i ranije je bio član parlamenta, objavio je da radi sa Rusijom u junu, više od tri meseca nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu 24. februara.

Telo Kovaljeva pronađeno je u njegovoj kući u gradu Hola Pristan, koji se nalazi oko 12 km jugozapadno od Hersona, navodi Kijev post, ukrajinski list na engleskom jeziku, prenosi Njuzvik.

Kako se navodi, pronađen je sa prostrelnom ranom u glavi, a njegova supruga je ubodena nožem u vrat.

Ona je prevezena u bolnicu, ali je ipak podlegla povredama, prenosi Dejli mejl.

U poslednjih nekoliko nedelja bilo je nekoliko drugih atentata u oblasti Herson, dok se dve zemlje bore za kontrolu nad ključnim gradom.

Nalazi se u blizini Krima koji je 2014. godine pripojen Rusiji.

Detalji o tome ko je odgovoran za Kovaljevu smrt ostali su nepoznati.

Vest o njegovoj smrti prvo su saopštili ruski mediji.

Ukrajinski novinar Andrej Caplienko, koji vodi Telegram kanal sa više od 200.000 pretplatnika, napisao je: "Izdajnik, saradnik i bivši narodni poslanik Aleksej Kovaljov ubijen je u sopstvenoj kući. Okupatori su započeli intenzivne pretrage i provere dokumenata. Budite oprezni, Ukrajinci“.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Njuzvik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track