03:00

RUSIJA PLANIRALA RAT GODINU DANA UNAPRED?! Šormaz za Kurir TV šokirao: Neće biti nemira i gladi BIĆE SAMO OVO

rat u ukrajini

ŠORMAZ: RUSIJA JE PLANIRALA RAT GODINU DANA UNAPRED! Za Kurir TV otkrio: Neće biti gladi i smrzavanja OVO NAS JEDINO OČEKUJE

Planeta -

Oštra zima mogla bi da dovede do socijalnih nemira u Evropi, gde je rat u Ukrajini već doveo do "užasnih” ekonomskih posledica i izazvao strah od recesije, upozorila je pre neki dan šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Dragan Šormaz, predsednik Severnoatlantskog saveza Srbije, gostovao je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji, gde se dotakao trenutne situacije u Ukrajini i krize u Evropi.

- Daleko gora ekonomska situacija bila je 2008. godine, situacija je tada bila mnogo gora nego sad, u Evropi i u Americi, u celom svetu. Ljudi su se bacali zbog izgubljenih poslova, brokeri su skakali sa nebodera i ubijali se, nije tačno da je užasna ekonomska situacija, a da je kriza, jeste - rekao je Šormaz.

Dragan Šormaz
foto: Kurir televizija

- Rusija je ratom izazvala prvu ekonomsku krizu energenata još prošle godine u aprilu, kada Gasprom nije napunio svoja skladišta gasa i samim tim je bila veća potražnja, a čim imate veću potražnju imate i veću cenu! Tako je pre rata izazvana kriza energenata, što samo govori da je Rusija planirala rat godinu dana unapred. Koliko god brutalno i užasno zvučalo, Rusija laže, ovo je sve deo njihove propagande - rekao je Šormaz.

Rusija, rat, Ukrajina, vojska
foto: Shutterstock

- Problem ove godine jeste cena, neće biti socijalnih nemira, neće biti gladi, neće biti smrzavanja, biće samo veće cena energenata. Ta priča da će biti protest je budalaština! Jedan jedini protest koji je bio bio je u Pragu od strane komunista, politički protest, a ta partija je vezana od devedesetih za Rusiju, taj tzv. Proksi rat, hibridni rat, kojim Rusija pokušava da se brani na razne načine ali ne uspeva i više nego sigurno gubi ovaj rat - rekao je Šormaz

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:16

UKRAJINA NE ŽELI DA PREGOVARA SA RUSIJOM ZBOG OVOGA! Šormaz za Kurir TV: Sloboda se uvek plaća LJUDSKIM ŽIVOTIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track