IZ RUSIJE S LJUBAVLJU! Strimer razbesneo EU, emitovao snimak šporeta na gas koji gori non stop: 1,44 evra mesečno!
Foto: Shutterstock

ruska šala na račun eu

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU! Strimer razbesneo EU, emitovao snimak šporeta na gas koji gori non stop: 1,44 evra mesečno!

Planeta -

Amazonova platforma Tvič (Twitch) blokirala je kanal ruskog strimera nakon što je danonoćno emitovao snimak uključenog šporeta na gas. Fid je bio praćen ruskom muzikom u očiglednom pokušaju da se troluju korisnici iz zemalja u kojima su cene gasa naglo porasle poslednjih meseci.

Strim je pokrenuo korisnik po imenu russiangas1 i pokazao je kuhinju u kojoj su četiri gasna gorionika radila punom snagom satima. Ispred šporeta se mogao videti termometar koji je pokazivao publici koliko je toplo u prostoriji, a sat u pozadini je pokazivao protok vremena.

Russiangas1 je dodao natpis na snimku: "Iz Rusije s ljubavlju!“ i poručio da plaća samo 1,44 evra (1,43 dolara) mesečno za sav gas koji sagoreva. Takođe je postavio poruku u kojoj podstiče sve da budu ljubazniji jedni prema drugima i podelio link za donacije za kupovinu novog šporeta na gas.

šporet na gas
foto: Printscreen/Twitch

Tvič je skinuo kanal russiangas1 zbog "kršenja smernica i uslova korićenja".

Kako prenose ruski mediji, nije jasno koje uslove je strim prekršio, ali je kanal uspeo da privuče veliku pažnju dok je bio onlajn i čak je poslužio i kao inspiracija imitatorima, uključujući kanal russiangas2 koji strimuje uključeni šporet na gas i russianhotvater koji u nedogled puni kadu toplom vodom.

Cene gasa u Evropi su porasle od početka rata u Ukrajini. Nakon što su zapadne zemlje uvele sankcije Moskvi, protok gasa iz Rusije u Evropu smanjen je drastilno. Situacija se pogoršala posle potpunog zatvaranja gasovoda Severni tok 1 prošlog meseca, zbog tehničkih problema.

Moskva je snabdevala oko 40 odsto gasa Evropske unije pre sukoba u Ukrajini. Uvoz EU iz zemlje pod sankcijama sada je ispod 9%, prema Briselu.

Rastuće cene gasa zajedno sa zatvaranjem Severnog toka 1 navele su evropske vlade da sprovedu hitne mere kako bi osigurale da imaju dovoljno energije da prežive zimu.

Kurir.rs/RT/Sputnik international

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track