DA LI JE OVO DETE KIM DŽONG UNA? Ćerka lidera Severne Koreje navodno snimljen na jednom događaju VIDEO
Foto: Korean Central News Agency via AP

severna koreja

DA LI JE OVO DETE KIM DŽONG UNA? Ćerka lidera Severne Koreje navodno snimljen na jednom događaju VIDEO

Planeta -

Tajna ćerka severnokorejskog lidera Kim Džong-una prvi put je viđena na nacionalnom događaju, veruju stručnjaci iz Kine.

Devojčica, koja je uslovno identifikovana kao Kim Ju-ae, pojavila se na bini na proslavi nacionalnog dana Severne Koreje ranije ovog meseca, prenosi Dejli mejl.

Bila je u grupi od nekoliko dece koja su izvodila pesmu za Kim Džong Una i njegovu suprugu Ri Sol-ju, ali je nešto u vezi sa njom posebno isticalo stručnjacima.

Pišući pod pseudonimom Samhero, jedan analitičar na blogu InDPRK primetio je kako Ri Sol-ju hvata ovu devojčicu na kraju programa.

Ona stavlja ruku na leđa deteta i vidi se kako razgovara sa njom.

A kada se druga deca okupe oko Kim Džong-una, skačući od uzbuđenja, ona deluje smirenije, čak i hvata drugu devojčicu za ruku da je zadrži kada mu se previše približi.

Analitičar je video dodatne stvari tokom samog nastupa: kamera se fokusira na nju dok pevanje počinje, zadržavajući se nekoliko sekundi, pre nego što se kadar vraća na nju iznova i iznova.

U međuvremenu, ističe se i njen izgled – ona je jedina devojčica koja ima raspuštenu kosu i jedina nosi bele čarape.

Može se čak videti i Kimova sestra, koja, deluje kao da briše suze u jednom momentu.

Drugi su primetili da je devojčica nastupila samo jednom, kada je Kim bio prisutan, te da je nije bilo na ponovljenom nastupu naredne večeri.

Majkl Meden, stručnjak za severnokorejsku elitu, rekao je da je Kimova ćerka sličnih godina kao devojčica o kojoj se piše.

- Ona bi imala blizu deset godina 2022. godine, što je otprilike godina devojčice prikazane na snimcima državnih medija, rekao je.

Dodao je da je Ri Sol-ju i sama imala više TV gostovanja pre nego što je ikada identifikovana kao deo porodice.

- Ri Sol-ju se u nekoliko navrata pojavljivala na severnokorejskoj televiziji kao pevačica, ponekad kao solista, na koncertima, rekao je on.

Ri Sol-ju
Ri Sol-jufoto: EPA/Kcna

-Ova pojavljivanja su se dogodila pre njene identifikacije u julu 2012. kao žene Kim Džong-una, dodao je.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja