OVO ĆE PUTINA UČINITI NAJSREĆNIJIM ČOVEKOM NA SVETU: Nemački magazin analizirao dešavanja u jednoj zemlji EU! VIDEO
Foto: AP/Alexey Kudenko

procena

OVO ĆE PUTINA UČINITI NAJSREĆNIJIM ČOVEKOM NA SVETU: Nemački magazin analizirao dešavanja u jednoj zemlji EU! VIDEO

Planeta -

Ukoliko desnica dođe na vlast u Italiji, ruski predsednik Vladimir Putin postaće najsrećniji čovek na planeti, piše nemački Špigl.

„Ako desnica pobedi u nedelju, Putin će biti najsrećniji čovek na svetu“, rekao je Enriko Leta, vodeći italijanski socijaldemokratski kandidat, citira magazin. On je napomenuo da bi pobeda desnice dovela do slabljenja evropskih integracija i evropske podrške Ukrajini.

Italija doživljava energetsku krizu. Italijanski poreski obveznici ne znaju kako će ove zime platiti sve veće račune za struju. "Uplašeni ste. A kada postoji strah, pobeđuju desničarske stranke. U Italiji cene energenata izazivaju zemljotres. Neke kompanije sada dobijaju fakture na 700.000 evra umesto na 100.000 evra. Ne mogu to da plate", rekao je Leta, prenosi ruski portal URA.ru.

Socijaldemokratski kandidat predviđa da će evropske integracije početi da se urušavaju jer dolazi sve više lidera koji ne podržavaju sankcije Rusiji. S tim u vezi, Leta je uporedila po važnosti predstojeće izbore u Italiji sa Bregzitom u Velikoj Britaniji.

Prethodno je kanal 360 objasnio zašto je povezano interesovanje italijanskih birača za nova lica u italijanskoj politici. Parlamentarni izbori u Italiji biće održani 25. septembra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track