OVO NEĆETE MOĆI DA GLEDATE DO KRAJA! Požalila se da joj nešto smeta u oku, a onda je lekar izvadio 23 sočiva! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

neverovatno

OVO NEĆETE MOĆI DA GLEDATE DO KRAJA! Požalila se da joj nešto smeta u oku, a onda je lekar izvadio 23 sočiva! (VIDEO)

Planeta -

"Pacijentkinja je imala sreću da nije izgubila vid niti dobila infekciju“, istakao je oftalmolog.

Pacijentkinja u 70-im godinama iz Njuport Biča u Kaliforniji, posetila je oftalmologa jer joj je vid počeo da se zamagljuje, a bol u njenim očima postao je nepodnošljiv.

Nije bila na pregledu pune dve godine, a doktorka Katerina Kurteeva je prvo pomislila da je penzionerki polomljeno kontaktno sočivo ili ostatke šminke u oku.

Međutim, kada je detaljnije pregledala, ispostavilo se da je ispod očnih kapaka zalepljeno nekoliko sočiva – tačnije 23 komada.

Doktorka ih je sastrugala, što se može videti na šokantnom snimku koji je objavila na Instagramu, a ona je rekla da tako nešto nikada nije videla u svojoj 20-godišnjoj karijeri.

Pacijentkinja je imala sreću da nije izgubila vid, niti dobila infekciju“, istakao je oftalmolog.

Jeziv video odmah je postao viralan, a optičari u Evropi, Meksiku i Južnoj Americi su ga koristili da upozore ljude da svako veče skinu sočiva.

Mesec dana nakon uklanjanja, vid se normalizovao i oseća se mnogo bolje. Oftalmolog je rekao da ne zna kako je pacijentkinja uspela da zaboravi da izvadi sva ta sočiva, ali da se to moglo dogoditi zbog činjenice da je nosila sočiva 30 godina.

„Prilikom dužeg nošenja sočiva, nervni završeci rožnjače pojedinca će postati desenzibilizovani, što znači da žena nije tako intenzivno osećala sočiva“, objasnila je ona.

Njene godine su takođe mogle da budu faktor, rekla je dr Kurteeva, pošto stariji ljudi imaju mnogo dublji forniks – najmanje osetljivo područje – tako da su kontaktna sočiva bila tu mesecima, a da joj nisu smetala.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track