POSLEDNJI POLJUBAC PRE SKOKA S MOSTA: Arsen i njegov momak objavili tužne slike pa izabrali smrt zbog ZABRANJENE LJUBAVI (FOTO)
Foto: RAYYYYENNNN / INSTAGRAM

TRAGEDIJA U JERMENIJI

POSLEDNJI POLJUBAC PRE SKOKA S MOSTA: Arsen i njegov momak objavili tužne slike pa izabrali smrt zbog ZABRANJENE LJUBAVI (FOTO)

Planeta -

Mladi par objavio je fotografije poslednjeg poljupca pre nego što su skočili u smrt sa mosta u Jermeniji, tvrdi lokalna LGBT grupa.

Tigran i Arsen su na Instagramu objavili slike svojih poslednjih trenutaka uz poruku: „Srećan kraj. Odluku o objavi fotografija i našim narednim koracima doneli smo obojica”.

Par je zatim skočio sa mosta Davtašen od 95 metara u Jerevanu, saopštila je Pink Jermenija.

Tigran i Arsen
foto: rayyyyyennnnn/Instagram

Lokalni mediji navode da roditelji mladića nisu prihvatili njihovu vezu, a veruje se da je Arsen pobegao od kuće, iako nema zvanične potvrde.

- Godine su pred tobom, ali su zbog netrpeljivosti prema njima napravili tako tragičan korak - navela je grupa za ljudska prava Pink Jermenija.

Kako kažu "LGBT osobama je veoma poznat osećaj izolovanosti i nerazumevanja porodice i društva. Ovaj tragični slučaj još jednom dokazuje da LGBT osobe u Jermeniji nisu bezbedne i nisu zaštićene od strane društva ili države - navodi se.

1 / 5 Foto: rayyyyyennnnn/Instagram

Pink Jermenija je takođe navodi da je objava para bila preplavljena gnusnim homofobičnim komentarima nakon njihove smrti, prenosi "Dejli mejl".

Homofobija je veliki problem u Jermeniji i mnogi LGBT parovi se suočavaju sa diskriminacijom u bivšoj sovjetskoj naciji. Homoseksualnost je dekriminalizovana tek 2003. godine i mnogi i dalje odlučuju da svoje veze drže u tajnosti.

Tigran i Arsen
foto: RAYYYYENNNN / INSTAGRAM

Zemlja se nalazi na 47. mestu od 49 u Evropi po pravima LGBT osoba, a zaostaju samo Rusija i Azerbejdžan.

(Kurir.rs/Pink Jermenija, Dejli mejl)

Bonus video:

05:18

VAŽNO JE GOVORITI O LGBT PRAVIMA TOKOM CELE GODINE! Glišić: Ovo je bila pobeda litija, prava LGBT se moraju rešavati sistematski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track