"ZELENSKI JE LUTKA!" Samardžija: Ukrajina nije vojno jak igrač, kad je svi ostave, opet će Rusija biti ta koja će joj pomoći
Foto: kurir tv

pregovori

"ZELENSKI JE LUTKA!" Samardžija: Ukrajina nije vojno jak igrač, kad je svi ostave, opet će Rusija biti ta koja će joj pomoći

Planeta -

Rusko- Ukrajinski sukob je izbrojao 245 dana svog trajanja. Ukrajina je na izmaku snaga, ali i dalje ne prihvata u potpunosti pregovore, kako bi se sukob zaustavio, a sve je izvesnije da će opet nedužni ukrajinski narod snositi posledice u osnovnim životnim potrebama.

Nemački predsednik bio je u iznenadnoj poseti Kijevu, izjavivši da će nastaviti da pomaže Ukrajinu u svemu što je nužno.

Redakcija
foto: Kurir tv

Ovim događajem započet je razgovor na temu rusko-ukrajinske krize.

Redakcija
foto: Kurir tv

U studiju Kurir TV, gosti su bili: Branko Branković dugogodišnji diplomata i ambasador, i Slobodan Samaradžija nekadašnji dopisnik dnevnog lista Politika iz Moskve:

01:24

ZELENSKI JE LUTKA Samardžija: Ukrajina nije vojno jak igrač. Kad je svi ostave, opet će Rusija biti ta koja će pomoći Ukrajini

- Ništa to nije novo. Zvaničnici svih velikih sila se sastaju i komuniciraju međusobno. Svi hoće da se udruženo stane ovom na put. Nemački predsednik je sigurno Zelenskom doneo poruku, to je pravi cilj njegove izjave o pomoći. Zelenski je lutka tu - izjavio je Branković

Redakcija
foto: Kurir tv

A da li Ukrajina i dalje postavlja uslove i da li od njih zavise dalji pregovori, Slobodan Samardžija, nekadašnji dopisiik dnevnog lista Politika iz Moskve, kaže:

- Ukrajina više nije vojno jak igrač. Rat ne može da bude toliko dugačak i da se sve to dešava u 21. veku. Rusi su odradili svoj deo posla, pripojivši ove četiri ruske pokrajine. Ukrajina će lošije da prođe, to je sigurno, a Evropa će morati da popravlja Ukrajinu. Ni Amerikanci, ni Nemačka više nemaju finansijsku ni političku mogućnost da pomognu i sudeluju.

Amerika je odstranjena sa evropske scene. Ona je prisutna na nivou nekih starih principa, sa promenjenim stavom, a njihov fokus je na Kini - rekao je Slobodan Samardžija.

Redakcija
foto: Kurir tv

A ko će stajati uz ukrajinski narod, kada u punom jeku dođe zima i muke koje ih čekaju nakon ratnih gubitaka bojazan je koja je logičan nastavak diskusije u studiju. Branković je samouvereno izjavio da će tu pomoć sigurno ponuditi Rusija i rekao:

- Ukrajina nije primenila sporazum iz Minska, a vlast snosi najviše odgovornosti zbog toga, a ne narod. Rusija će odmah uskočiti i pomoći obnovu Ukrajine i opet će Rusija biti ta koja pomaže Ukrajinu, a pod kojim uslovima ne znam.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track