SVUD RASKOŠ I BOGATSTVO, SVE PRŠTI OD LUKSUZA! Ovako je živeo britanski premijer Riši Sunak a sad mora u skromni Dauning strit
Foto: Printscreen/Instagram/rishisunakmp

živeo kao maharadža

SVUD RASKOŠ I BOGATSTVO, SVE PRŠTI OD LUKSUZA! Ovako je živeo britanski premijer Riši Sunak a sad mora u skromni Dauning strit

Planeta -

LONDON - Novi britanski premijer Riši Sunak i njegova porodica moraće da se iz raskošnih vila, svile i kadife presele u skromni Dauning strit broj 10 u Londonu, tradicionalnu rezidenciju britanskog premijera.

Nagađanja o tome gde će novi premijer živeti započela su pošto je Sunak svoj prvi javni govor kao premijer ispred Dauning strita 10 održao sam. To je suprotno običaju da novi premijeri ili premijerke prve nastupe ispred rezidencije imaju s članovima porodice.

Otac mu je bio doktor a majka drži lokalnu apoteku

Istovremeno, Sunak i njegova supruga Akšata Marti, roditelji dvoje dece, su među najbogatiji Britancima i vlasnici su nekoliko raskošnih zdanja u Engleskoj i Londonu.

Sve je to podstaklo nagađanja da se porodica neće useliti u mnogo skromniji Dauning strit. Međutim, vlada je to demantovala.

Dauning strit broj 10 je sedište britanske vlade i zvanična rezidencija premijera, ali nekoliko poslednjih – Toni Bler, Gordon Braun, Dejvid Kameron, Tereza Mej i Boris Džonson, zapravo su s porodicama živeli u susednoj kući, u broju 11, gde je inače sedište ministra finansija, ali je i mnogo prostraniji stambeni prostor.

Portparolka vlade je rekla da, koliko joj je poznato, novi premijer i njegova porodica nemaju nameru da renoviraju prostor. To su prošle godine učinili Boris Džonson i njegova supruga Keri u broju 11, čime su izazvali veliki politički skandal pošto je renoviranje koštalo 200.000 funti, što je mnogo više od 30.000 koliko je predviđeno za takve namene.

Džonson je nameravao da razliku u ceni renoviranja nadoknadi privatnim donacijama.

Bogatstvo Sunaka procenjeno je na 730 miliona funti.

Sunak je oženjen Akšatom Murti, bogatom naslednicom teškom 200 milliona funti. Imaju dve ćerke - Krišnu i Anušku. Supruga mu je ćerka milijardera N.R. Narajana Murtija.

Kad je u Londonu, porodica najviše vremena provodi u svojoj kući sa pet spavaćih soba a vikende provode u zamku u Severnom Jorkširu.

Raskošne kuće imaju i u SAD - u Santa Moniki u Kaliforniji, ali i luksuzan stan u samom centru Londona.

Novi britanski premijer nerado na mreže kači slike iz privatnog života a jedna od retkih jeste ona na kojoj roštilja u raskošnom vrtu iza svoje ogromne vile u unutrašnjosti Engleske. Na tom imanju izgradio je i posebnu zgradu samo za bazen dužine dvadeset metara. Najviše voli da se odmara na plavoj sofi.

Radne dane provode u stanu u prestižnom Kensingtonu koji ima 4 kupatila i dva ogromna dnevna boravka ili salona. I njihova svadba u Bangaloru 2009. bila je tema britanskih medija, veselje je trajalo dva dana.

Kurir.rs/Hellomagazine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja