5 HILJADA EVRA ZA UNIŠTENI UKRAJINSKI AVION, 3 ZA HELIKOPTER: Evo kako Rusija navodno dodatno stimuliše vojnike da gađaju mete!
Foto: AP Efrem Lukatsky, AP Libkos, EPA Sergey Kozlov, AP Andriy Andriyenko

novčane nagrade

5 HILJADA EVRA ZA UNIŠTENI UKRAJINSKI AVION, 3 ZA HELIKOPTER: Evo kako Rusija navodno dodatno stimuliše vojnike da gađaju mete!

Planeta -

Mobilizovanima će biti plaćeno za uništenu i otetu opremu nacionalista, kao i za uspeh u borbi. Ako tome dodamo mesečne uplate, dobijamo lepu sumu, napisao je Telegram Zvezde

Rusija navodno deli i novčane nagrade mobilisanim vojnicima koji uspeju da unište ukrajinsku vojnu opremu.

Prema Telegram kanalu koji vodi rusko ministarstvo obrane Zvezda TV, vojnici će tako dobiti 300.000 rubalja (oko 558.500 dinara) za uništeni ukrajinski avion, 200.000 rubalja (oko 372.300 dinara) za helikopter, 100.000 rubalja (186.100 dinara) za tenk i 50.000 rubalja (93.000 dinara) za svaki dron, borbeno vozilo i raketne sastave, prenosi Njuzvik.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 3. novembra najavio da će građanima koji su mobilisani posle 21. septembra da plati 195.000 rubalja (oko 362.900 dinara) mesečno.

Nova novčana nagrada, prema Zvezdi, je "veoma motivišuća za borce".

- Mobilizovanima će biti plaćeno za uništenu i otetu opremu nacionalista, kao i za uspeh u borbi. Ako tome dodamo mesečne uplate, dobijamo lepu sumu - napisao je Telegram Zvezde.

Rusija je 27. oktobra prvi put priznala da nema dovoljno opreme za mobilisane vojnike. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da postoje problemi sa opremom za stotine hiljada mobilisanih i da novoformirani savet koji je sazvao Putin radi na rešavanju problema sa opremom.

Kurir.rs/Blic/Index.hr/Njuzvik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track