KO JE PLASIRAO VEST O MOGUĆEM TERORISTIČKOM NAPADU U KATARU? Kajtez za Kurir TV: Laž je paradigma nečije spoljne politike!
Foto: Kurir Tv, Shutterstock, Ilustracija

mogući napadi u kataru

KO JE PLASIRAO VEST O MOGUĆEM TERORISTIČKOM NAPADU U KATARU? Kajtez za Kurir TV: Laž je paradigma nečije spoljne politike!

Planeta -

Izrael je upozorio na moguće napade Irana na mundijalu. Šef izraelske vojne obaveštajne službe Aharon Haliva tvrdi da Iran razmišlja o terorističkom napadu na Svetsko prvenstvo u Kataru jer se suočava sa sve većim pritiskom usled antirežimskih protesta širom zemlje?

Svetsko prvenstvo
foto: Kurir tv, Redakcija

Dr Ilija Kajtez, pisac, filosof, sociolog i stručnjak za bezbednost dao je svoje mišljenje u studiju Kurir TV.

Ilija Kajtez
foto: Kurir tv

- Apsolutno je ovo sve nelogično i nemoralno ako gledate sa stanovišta Irana, koji ima imperijalnu mudrost i kapacitete. Šta bi on dobio tim aktom? Apsolutnu osudu čitavog sveta! Ovde se radi o hibridnom specijalnom ratu.

Teroristički napadi
foto: Kurir tv

Da li sve ove spekulacije imaju veze sa iranskim dronovima i Rusijom, Kajtez je rekao da je ceo svet, da je sve povezano po modelu spojenih sudova.

Teroristički napadi
foto: Kurir tv

- Preko sukoba Ukrajine i Rusije pokušavaju odraditi neke sporedne poslove, vidimo na Kosovu da Kurti izigrava malog Zelenskog, sve one koji su na strani Rusije pokušavaju da oslabe - ispričao je Kajtez.

04:51

Navodno PLANIRANI teroristički napadi u Kataru, oštro osuđeni od stručnjaka! Kajtez: Laž je paradigma nečije spoljne politike!

On je rekao da je Iran na meti svih onih koji su protiv Rusije.

- Ocrnjuje se i destabiliše i menja odnos javnog mnjenja prema Iranu. Nema od toga ništa, a oni koji ovako pričaju gube kredibilitet. Laž je paradigma nečije spoljne politike. Onog trenutka kada laž zameni istinu, imaćemo problem u svetu, gde više nema istine, nema svetinje! - rekao je Kajtez.

A kolega Aleksandar Radonjić uživo iz Katara, preneo je kako oni gledaju na opasnost od terorističkog napada.

U Kataru gledaju da sve što se tiče bezbednosti bude na nivou. Zemlja od ne više od 300.000 stanovnika, Katari su se dosetili da angažuju više od 3.000 policajca da rade za njih. Dolaze iz Turske i okolnih zemalja. Preduslov je da znaju arapski jezik. Snage bezbednosti koje pokrivaju Katar vodi Britansko vazduhoplovstvo. U predgrađu Kotora odakle se javila ekipa Kurira, sve je normalno, policiju viđaju jedino na ulazu u Metro stanice, to su uglavnom momci iz službi obezbeđenja. U blizini sportskih objekata i stadiona ne može ni kap da padne, a da nije prošla kontrolu, sve ide detaljno na skener kao na aerodromima - preneo je Radonjić.

- Šta bi Iran dobio destabilizacijom zemalja oko sebe? Njihov problem su izraelske i zapadne obaveštajne službe da sve kanališu protiv režima - rekao je Kajtez i dodao da svi hoće u organizaciju BRIKS.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track