UKRAJINA BLIŽA ENERGETSKOJ I EKONOMSKOJ KATASTROFI NEGO POBEDI! Mračna predviđana izraelskog obaveštajca: I pregovori su poraz!
Foto: EPA Stanislav Kozliuk

Vojno-politički ekspert i bivši šef izraelske službe "Nativ" Jakov Kedmi

UKRAJINA BLIŽA ENERGETSKOJ I EKONOMSKOJ KATASTROFI NEGO POBEDI! Mračna predviđana izraelskog obaveštajca: I pregovori su poraz!

Planeta -

Vojno-politički ekspert i bivši šef izraelske službe "Nativ", Jakov Kedmi objasnio je za ruske medije zašto je ishod rata u Ukrajini već gotova stvar.

On je rekao i kada će početi glavna etapa konfrontacije između Ruske Federacije i SAD.

Zapad i dalje gaji nadu da će kijevski režim, uz podršku sponzora, uspeti da preuzme Rusiju. U tome, po mišljenju stručnjaka, leži glavna greška protivnika Moskve.

Situacija u ratnoj zoni ukazuje, da je Ukrajina mnogo bliža energetskoj, ekonomskoj i socijalnoj katastrofi nego pobedi, a preduslovi za bilo kakve šokove u Ruskoj Federaciji, danas se ne vide.

Naprotiv, u Rusiji dolazi do konsolidacije društva. Obični ljudi aktivno pomažu vojnim licima u zoni borbenih dejstava, u svemu što im je potrebno.

Takođe, i u pogledu kontrole nad teritorijama, Moskva izgleda bolje od Kijeva.

Kako je primetio Kedmi, oslobađanje Hersonske oblasti bi u budućnosti omogućilo, da se Krim obezbedi od invazije grupe od 100.000 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Istovremeno, britanski obaveštajci upozoravaju kijevsko rukovodstvo, da se Ruska Federacija sprema da poveća broj svojih vojnika na 500 hiljada ljudi, u narednih par meseci.

Danas je najzanimljivije, kako će Zapad izaći iz teške situacije za sebe. Sasvim je moguće, da će on ipak otići na pregovore sa ruskim rukovodstvom, u okviru kojih će biti priznate nove granice Ruske Federacije. U ovom scenariju, kijevski režim će neminovno biti okončan, a za Amerikance i Evropljane to će biti priznanje poraza, kako vojnog tako i političkog.

"Čak i pristanak na pregovore, biće priznanje Zapada da ustupa deo ukrajinske teritorije Rusiji i da prekida neprijateljstva, a to je poraz. Odmah nakon ovoga počinje glavna etapa konfrontacije između Rusije i Sjedinjenih Država i NATO-a. U ovoj fazi će ciljevi Rusije ostati nepromenjeni – povratak NATO-a u stanje iz 1997. godine", naglasio je Kedmi.

Kurir.r/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track