SNOUDEN: Priča o vanzemaljcima je odvraćanje pažnje
Obraćanje preko video-linka: Edvard Snouden, Foto: AP

Poznati uzbunjivač tvrdi

SNOUDEN: Priča o vanzemaljcima je odvraćanje pažnje

Planeta -

Histerija medija povodom špijunskih balona i neidentifikovnaih letećih objekata iznad Severne Amerike, nažalost, nije posledica kontakta s vanzemaljcima, već veštački stvorena panika i odvraćanje pažnje iz političkih razloga!

To tvrdi Edvard Snouden, najpoznatiji uzbunjivač na svetu i bivši saradnik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA).

- To nisu vanzemaljci. Voleo bih da jesu. Ali nisu. To je veštački napravljena panika, atraktivno odvraćanje pažnje koje osigurava da novinari istražuju budalaštine o balonima umesto budžet ili bombaške napade kao što je onaj na gasovod Severni tok - naveo je Snouden u poruci na Tviteru.

Podsećamo, SAD su u četiri navrata za devet dana dizale uzbunu zbog neidentifikovanih letećih objekata, koji su potom oboreni u akcijama borbenih aviona.

Samo za prvi objekat je utvrđeno da se radi o kineskom balonu, što je i sam Peking potvrdio, demantujući da se radi o špijuniranju, sa objašnjenjem da je u pitanju meteorološki balon koji je skrenuo s kursa. Uprkos tome predsednik SAD Džozef Bajden je naredio obaranje balona, što je i učinjeno, ali tek pošto je preleteo celu Ameriku od Aljaske do Južne Karoline.

U naredna tri slučaja iz Pentagona su navodili da ne znaju o kakvim letelicama se radi, ne isključujući mogućnost da su u pitanju vanzemaljci, nakon čega je nastala histerija u medijima. Iz Bele kuće je u međuvremenu saopšteno da oboreni objekti nemaju veze s vanzemaljcima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track