MAFIJAŠKI BOS SE SKRIVAO 30 GODINA I KOCKAO U CRNOJ GORI: Slobodno posećivao kazina išao i u Albaniju zbog kriminalnih poslova
Foto: EPA-EFE/CARABINIERI

MAFIJAŠKI BOS SE SKRIVAO 30 GODINA I KOCKAO U CRNOJ GORI: Slobodno posećivao kazina išao i u Albaniju zbog kriminalnih poslova

Planeta -

Mafijaški šef Mateo Mesina Denaro, najtraženiji begunac u Italiji, dolazio je u Crnu Goru tokom skrivanja, i posećivao kazina, preneli su italijanski mediji. Osim Crne Gore, Denaro je posećivao i Albaniju, Tunis i Španiju. Italijanska policija tragala je za ovim beguncem 30 godina.

Navodi se kako je Denaro posećivao kazina u Crnoj Gori, a da je u Albaniju išao radi ugovaranja kriminalnih poslova, a u Crnu Goru zbog kockanja.

Denaro se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u srednjoj Italiji, pod posebnim ograničenjima koja se primjenjuju na najopasnije zatvorenike u zemlji.

„Nemam kriminalni dosije”, rekao je Denaro policiji kada je odveden u zatvor Kostrele u blizini grada L’Akvila, izvestili su italijanski mediji.

Mesina je sredinom januara uhvaćen posle 30 godina bekstva.

Mateo Mesina Denaro
foto: EPA / Police, EPA / FRANCO LANNINO-MICHELE NACCARI

Denaro je u osuđen u odsustvu na višestruke doživotne robije za niz zločina, uključujući i njegovu ulogu u ubistvima sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992.godine. Ova ubistva su šokirala naciju i izazvala slamanje sicilijanske mafije Kosa Nostra.

Denaro je podvrgnut pravilima strogog režima izolacije osmišljenom da se spreče osumnjičeni da iza rešetaka upravljaju kriminalnim organizacijama.

Zatvorenici se nalaze u malim samicama koje su pod konstantnim video nadzorom.

Denaro boluje od raka i očekuje se da će se njegovo lečenje da nastavi u bolnici u malom gradu u planinskoj regiji Abruzo. Verovatno će biti vraćen avionom na Siciliju kada bude trebalo da se pojavi na sudu.

Policija je 17. januara našla stan za koji se veruje da ga je Denaro koristio poslednjih nekoliko meseci pod lažnim imenom Andrea Bonafede.

Nalazi se u skromnoj zgradi u zapadnoj sicilijanskoj pokrajini Trapani, samo nekoliko kilometara od njegovog rodnog grada, Kastelvetrano.

Kurir.rs/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track