SAMO ŽELIM DA ŽIVIMO! Ukrajinska pevačica Šadu: Deca idu u škole i vrtiće, ali skloništa za bombe su i tamo, u STALNOM SMO STRAHU
Ispovest ukrajinske pevačice Šadu, Foto: Kurir tv

Specijalno za Kurir TV

SAMO ŽELIM DA ŽIVIMO! Ukrajinska pevačica Šadu: Deca idu u škole i vrtiće, ali skloništa za bombe su i tamo, u STALNOM SMO STRAHU

Planeta -

U specijalnoj ispovesti za jutarnji program Kurir televizije pevačica Šadu, otvoreno je gotovila o svemu sa čime se bori narod u njenoj državi.

Ukrajina
foto: AP

Podelila je da je situacija u Ukrajini veoma teška za život.

- Situacija je veoma teška jer je teško i skoro nemoguće živeti u zemlji koja je na udaru Rusiji. Što se tiče Kijeva pokušavamo da živimo. Deca idu u škole, postavljena su skloništa za bombe i u vrtićima i u školama. Najstrašnije je što moramo da živimo sa sirenama za vazdušne opasnosti, konstantno - započela je Šadu.

Ona je ukazala na najveću opasnost u Ukrajin:

- Ljudi žele da žive. Kad počne napad moramo da trčimo u skloništa za bombe. Trenutno je najteže ostati pri zdravoj pameti. Živimo u stalnom strahu već godinu dana da će projektili pasti na vas i vaše najmilije i više nas neće biti. Ovaj osećaj je stalno u vazduhu. Čak i kada Ukrajina pobedi Ukrajincima će trebati decenije da se oporave od psihičkih trauma koje su doživeli tokom rata - kaže pevačica Šadu.

01:57

Ekskluzivna ispovest ukrajinske pevačice Šadu

Kako kaže, želi da Ukrajina, do kraja leta, istisne agresora.

- Želim da ostanem ovde, jer sam Ukrajinka i nikad nisam želela da emigriram u drugu zemlju. U potpunosti se identifikujem sa svojom zemljom. Lepo je živeti u svojoj zemlji, promovisati je i učiniti nešto da ona postane bolja. Postoji nekoliko teorija kada će rat biti gotov. Naravno, ja kao Ukrajinka, volim najpozitivniju verziju, a to je da će Ukrajina do kraja leta, moći da istisne agresora iz svoje zemlje.

Šadu želi da vrati život od ranije i ne želi da veruje u druge verzije događaja.

- Zaista želim da živimo. Divno smo živeli pre ovoga. Želim da vratim osećaj od pre početka rata. Verujem u ovu pozitivnu verziju i ne želim da razmatram druge opcije - podelila je pevačica.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track