OSAM SATI PRETIO DA ĆE DA SKOČI SA 31. SPRATA: Objavljeni SNIMCI drame na Menhetnu, iza svega stoji OPASNI PREVARANT (VIDEO)
Foto: screenshot Twitter

amerika

OSAM SATI PRETIO DA ĆE DA SKOČI SA 31. SPRATA: Objavljeni SNIMCI drame na Menhetnu, iza svega stoji OPASNI PREVARANT (VIDEO)

Planeta -

Nakon otprilike 8-satnog sukoba, muškarac koji je pretio da će da skoči sa nebodera, uspešno je sklonjen sa ivice razbijenog prozora na 31. spratu, a kako se saznaje u pitanju je navodni prevarant koji se sumnjiči za tešku prevaru.

Ijan Mičel je konačno savladan nakon što je službenik Jedinice za hitne slučajeve njujorške policije prešao napolje iz 72-spratnice zgrade i popeo se do njega.

Još jedan policajac ESU-a držao je konopac čvrsto dok je policajac koji se spuštao prelazio po spoljnom zidu zgrade i skočio kroz već razbijeni prozor, gde je Mičel tokom dana viđen kako visi.

Tim pregovarača sa taocima i službenika iz NIPD-a i FBI-ja bili su stacionirani u hodniku ispred Mičelovih ulaznih vrata i razgovarali su sa njim u satima pre proboja NIPD-a u prostoriju.

Mičela su izveli iz zgrade prekrivenog belim čaršavom. Prebačen je u vozilo hitne pomoći i odvezen u bolnicu na psihijatrijsku procenu.

Policijski izvori rekli su da je Mičel zapretio da će skočiti sa nebodera oko 8:40 ujutru dok je FBI pokušavao da uruči nalog za hapšenje zbog „kriminaliteta belog okovratnika“, ali nije izneo dalje detalje.

Pozadina teška prevara

Mičel se navodno nekada predstavljao kao potomak bogate jamajčanske porodice kako bi prevario investitore da izdvoje više stotina hiljada dolara za svoju ličnu korist, rekle su vlasti za The Post 2019.

Predstavljao se kao investicioni bankar „Ian Matalon“, rođak bogatog jamajčanskog biznismena Džozefa Matalona, i prevario je najmanje tri žrtve da investiraju u lažni takozvani hedž fond, tvrde policajci.

Prevarant je navodno ukrao polovinu životne ušteđevine veterana vazduhoplovstva i više od 158.000 dolara od jednog biznismena.

Tužilaštvo Menhetna je u sredu popodne ispitivalo status slučajeva prevara sa ulaganjima.

(Kurir.rs/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track