BERLUSKONI SE OGLASIO IZ BOLNICE: Teško je, ali ću još jednom uspeti!
Foto: EPA/Angelo Carconi

poruka iz intenzivne nege

BERLUSKONI SE OGLASIO IZ BOLNICE: Teško je, ali ću još jednom uspeti!

Planeta -

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je da veruje da će savladati plućnu infekciju izazvanu hroničnom leukemijom zbog koje se nalazi u intenzivnoj nezi, javio je danas list Il Đornale (Il Giornale).

"Teško je, ali ću još jednom uspeti", rekao je 86-ogodišnji medijski mogul u telefonskom intervjuu sa glavnim urednikom lista Augustom Mincolinijem.

"Uspeo sam takođe u osetljivim i teškim situacijama da se uzdignem", rekao je Berluskoni, prenosi list.

Berluskoni, koji je tri puta bio premijer proveo je drugu noć u intenzivnoj nezi u bolnici San Rafaele u Milanu gde su lekari juče u medicinskom izveštaju naveli da ima leukemiju "neko vreme" i da je rak krvnih zrnaca u "upornoj hroničnoj fazi".

To saopštenje je bilo prvo zvanično od lekara od kada je Berluskoni primljen u bolnicu u sredu.

"Trenutna strategija predviđa lečenje plućne infekcije" kao i specijalizovan tretman uperen protiv ograničenja negativnih efekata hronične leukemije, navedeno je u lekarskom izveštaju.

Jutros je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, pozivajući se na Berluskonijevog ličnog lekara Alberta Cangrila, javio da je Beruskoni svestan i da dobro reaguje na tretman. ;Tajani je koordinator partije Forca Italija, koju je Berluskoni formirao pre oko 30 godina.

Berluskoni ;čija je partija stranka deo koalicije koja podržava vladu premijerke Đorđe Meloni (Giorgia), u poslednje vreme često odlazi u bolnicu. Bivši premijer godinama ima pejsmejker, a 2016. je imao još jednu intervenciju na srcu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track