"SPALJENA ZEMLJA" U BAHMUTU! Ukrajina tvrdi da Rusi menjaju strategiju, primenjuju taktiku iz Sirije: UNIŠTAVAJU SVE PRED SOBOM!
Foto: AP

vazdušni UDARI i artiljerija

"SPALJENA ZEMLJA" U BAHMUTU! Ukrajina tvrdi da Rusi menjaju strategiju, primenjuju taktiku iz Sirije: UNIŠTAVAJU SVE PRED SOBOM!

Planeta -

Zapovednik ukrajinske kopnene vojske rekao je u ponedeljak da su Rusi počeli da primenjuju taktiku "spaljene zemlje" u istočnom ukrajinskom gradu Bahmutu i da uništavaju zgrade i položaje vazdušnim napadima i artiljerijom.

Ruski napad na Bahmut, mali grad u Donjeckoj oblasti, nalazi se u središtu najveće bitke od kada je Moskva započela invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

„Neprijatelj je prešao na takozvanu taktiku spaljene zemlje iz Sirije. Uništava zgrade i položaje vazdušnim napadima i artiljerijskom paljbom“, rekao je general Oleksandr Siriskij, zapovednik ukrajinske kopnene vojske.

Ukrajinska odbrana Bahmuta se nastavlja, dodao je.

„Situacija je teška, ali se da kontrolisati“, citirao ga je ukrajinski vojni centar za medije.

Siriskij je rekao da ruske snage dovode specijalne jedinice kako bi pojačale napad na grad jer su članovi ruske plaćeničke grupe Vagner „iscrpljeni“.

Rojters nije mogao da potvrdi verodostojnost tih navoda.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track