RUSKI LEKARI USPELI SKORO NEMOGUĆE Izvadili metak iz srca vojnika koga je pogodio ukrajinski snajperista i spasli mu život (VIDEO)
Foto: printscreen Komsomolskaja pravda

metak probio levu komoru

RUSKI LEKARI USPELI SKORO NEMOGUĆE Izvadili metak iz srca vojnika koga je pogodio ukrajinski snajperista i spasli mu život (VIDEO)

Planeta -

U Centralnoj vojnoj kliničkoj bolnici Višnjevskog, vojni lekari su izveli jedinstvenu operaciju izvlačenja metka iz srca narednika kojeg je na prvoj liniji fronta ranio ukrajinski snajperista.

- Narednik je bio podigao levu ruku, u tom trenutku ga je snajperista pogodio u mesto koje nije bilo zaštićeno pancirom. Metak je prošao kroz levo plućno krilo i probio levu komoru. Na sreću, on nije oštetio glavne arterije i krvne sudove. S obzirom na to da je sistem prevoza ranjenih sa prve linije fronta dobro uspostavljen, vojnik je na vreme prevezen u bolnicu i ukazana mu je pomoć - rekao je načelnik Centra za kardiohirurgiju Centralne vojne kliničke bolnice Višnjevski, pukovnik medicinske službe Aleksandar Liščuk.

Operacija vađenja metka odvijala se u jedinstvenoj hibridnoj operacionoj sali bolnice.

„Srce je vraćeno, posao je dobro urađen, pacijent će sutra već hodati“, obećao je Liščuk i napomenuo da su vojni hirurzi bolnice, koji rade na prvoj liniji fronta, već izveli više od stotinu sličnih operacija. za vađenje metaka i gelera.

Mnogi od njih bili su blizu tkiva srca i pretili su da svakog trenutka okončaju živote ranjenih vojnika.

(Kurir.rs/Komsomolska pravda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track