RUSI ŽESTOKO UDARILI NA KIJEV! Vazdušna opasnost širom Ukrajine, projektili pali u regionu Dnjepra, IMA MRTVIH u napadu na Odesu!
Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

rat u Ukrajini

RUSI ŽESTOKO UDARILI NA KIJEV! Vazdušna opasnost širom Ukrajine, projektili pali u regionu Dnjepra, IMA MRTVIH u napadu na Odesu!

Planeta -

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je jutros širom Ukrajine, a vojska je upozorila na moguće ruske raketne udare na većem delu teritorije koji se proteže od Kijeva do centralnih regiona i juga zemlje.

Sat vremena nakon upozorenja, sa Telegram kanal ukrajinskih oružanih snaga poručeno je stanovnicima Kijeva da ostanu u skloništima.

Upozorenja su izdata za niz drugih regiona, uključujući Žitomir zapadno od prestonice i Kirovograd, Čerkasi i Dnjepropetrovsk u centralnoj Ukrajini.

Sirene su se oglasile i severno od Kijeva i na jugu i zapadu do regiona Vinistija, Hmeljnicki i Černovci.

Odesa, Ukrajina, granatiranje
foto: Printscreen/youTube

Drugi Telegram kanali upozorili su na moguće vazdušne napade u centralnom regionu Poltave i južnije u Mikolajevskoj oblasti.

Jedna osoba je poginula danas u ruskom raketnom udaru na industrijsko postrojenje u južnom ukrajinskom gradu Odesi.

Delovi projektila koji su padali tokom vazdušnog napada izazvali dva požara u istočnim oblastima Kijeva, deo rakete pao je i kod vrtića saopštili su zvaničnici.

Još dve osobe su ranjene u napadu u Odesi, napisao je portparol vojne administracije Sergej Bračuk na Telegramu, prenosi Rojters.

Jutrošnji udari na Kijev su deveti u nizu nedavnih ruskih napada koji su "bez presedana po svojoj snazi, intenzitetu i raznovrsnosti" napisala je na Telegramu Gradska regionalna gradska uprava Kijeva.

Upozorenja o vazdušnom napadu za Kijev su i dalje na snazi.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu saopštio da je jedan požar izbio u garaži u okrugu Darnica.

Projektili su pali i u regionu Dnjepra u Kijevu. On je naveo da nema žrtava ni u jednom od ovih incidenata.

Najveća šteta zabeležena je u Darničkom okrugu - došlo je do požara na teritoriji jedne garažne zadruge, prenosi

Šef kijevske vojne administracije Sergej Popko saopštio je na Telegramu da je izbio požar u nestambenim objektima u okrugu Desnjanski, istočno od prestonice, a nije bilo informacija o eventualnim žrtvama.

Popko je rekao da je Kijev napadnut krstarećim projektilima i da ih je sve oborila protivvazdušna odbrana.

U Kijevu su se čule protivvazdušne jedinice u akciji, saopštio je Rojters pozivajući se na svedoke.

Bilo je izveštaja i o eksplozijama u drugim većim gradovima, ali je nepoznato da li su one posledica raketnih udara ili protivvazdušne aktivnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track