PRIGOŽIN RAZVIO RUSKU ZASTAVU! Pogledajte PRVI SNIMAK iz Bahmuta: Tačno u 12 sati osvojili smo poslednje uporište neprijatelja
Foto: Printscreen/Twitter, AP

obraćanje šefa vagnera

PRIGOŽIN RAZVIO RUSKU ZASTAVU! Pogledajte PRVI SNIMAK iz Bahmuta: Tačno u 12 sati osvojili smo poslednje uporište neprijatelja

Planeta -

Jevgenij Prigožin, šef privatne ruske vojne kompanije Vagner, razvio je rusku zastavu u Bahmutu za koga tvrdi da se od danas kompletno nalazi pod kontrolom ruskih snaga.

Na snimku koji je objavljen na Telegramu vidi se Prigožin, okružen sa pripadnicima Vagnera na ulici razrušenog grada, kako drži rusku zastavu na kojoj je ispisan današnji datum.

- 20. maja 2023, tačno u 12 sati, zauzeli smo poslednje uporište neprijatelja, višespratnicu "Avion" - navodi Prigožin.

Vagner će prema njegovim rečima od 25. maja početi da povlači svoje jedinice na odmor i preobuku.

- Naše jedinice će stvoriti neophodne linije odbrane - navodi Prigožin i dodaje da će kontrola nad gradom biti preneta na rusko ministarstvo odbrane.

Jevgenij Prigožin je zahvalio generalima Sergeju Surovikinu i Mihailu Mizincevu koji su "omogućili izvođenje" vojne operacije.

- Hvala i Vladimiru Vladimiroviču Putinu što nam je dao priliku i visoku čast da branimo svoju otadžbinu - naglasio je Prigožin.

Jedan Vagnerov borac rekao je ranije danas za RIA Novosti da su jurišni odredi izašli na put ka selu Ivanovsko, koje je bilo pod kontrolom Кijeva, a gde se vodila finalna bitka za grad.

Zvanični Kijev demantovao je tvrdnje šefa Vagnera da je ceo Bahmut pod ruskom kontrolom.

- To nije tačno. Naše jedinice se bore u Bahmutu - izjavio je za Rojters portparol ukrajinske vojske Serhij Čerevatji.

Bahmut se inače nalazi u blizini DNR severno od velikog grada Gorlovke. Važan je za snabdevanje ukrajinskih snaga u celom Donbasu. Bitka za Bahmut počela je zvanično 8. oktobra 2022. godine.

Borba je prema navodima ruskih medija trajala 224 dana dana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track