TURISTA BRUTALNO UBIJEN U CENTRU ISTANBULA: Uznemirujući snimak kruži mrežama, hteli da mu otmu telefon, a onda ZARILI NOŽ u srce
Foto: Printscreen/Twitter

tuga

TURISTA BRUTALNO UBIJEN U CENTRU ISTANBULA: Uznemirujući snimak kruži mrežama, hteli da mu otmu telefon, a onda ZARILI NOŽ u srce

Planeta -

Turista iz Rusije preminuo je nakon što je uboden nožem u srce u centru Istanbula.

Turski portal DHA navodi da je u nedelju oko 8.30 sati došlo do sukoba između ruskog državljanina Vjačeslava Nečiporuka (40) i četvorice meštana u turističkom naselju Taksim.

Napadači su navodno ruskom turisti pokušali da oduzmu telefon.

Snimak napada osvanuo je na društvenim mrežama. Tuču su primetili stanari ulice i prolaznici. Jedan od njih, Husein Jorulmaz, koji je video incident i pojurio da pomogne turisti, rekao je lokalnim medijima da je video napadača sa nožem u ruci.

- Videli smo čoveka na suprotnoj strani ulice. Imao je nož u ruci - rekao je Turčin.

Dodaje da turisti nije bilo spasa.

- Videli smo da je bilo puno krvi kad smo mu podigli odeću. Tada je već pao na zemlju. Pokušali smo da mu pružimo prvu pomoć - navodi Jorulmaz.

Hitna pomoć je odvezla Rusa u bolnicu, ali doktori nisu uspeli da mu spasu život.

Policijska uprava Istanbula potvrdila je incident i saopštila da su dvojica osumnjičenih već privedena. Traže se još dvojica. Odeljenje bezbednosti Istanbula je već optužilo pritvorenike za ubistvo sa predumišljajem i podnelo tužbu sudu.

(Kurir.rs/MSK1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja