TRAMPU HAPŠENJE DONELO 6,6 MILIONA DOLARA: Skočile donacije njegovoj predizbornoj kampanji nakon podizanja optužnice
Foto: EPA Cj Gunther

TRAMPU HAPŠENJE DONELO 6,6 MILIONA DOLARA: Skočile donacije njegovoj predizbornoj kampanji nakon podizanja optužnice

Planeta -

Tim koji vodi kampanju Donalda Trampa za predsedničke izbore 2024. saopštio je da je nakon podizanja federalne optužnice protiv bivšeg predsednika SAD prikupljeno 6,6 miliona dolara donacija od ljudi koji žele njegov povratak u Belu kuću.

Foks njuz prenosi da je prikupljenjem novca putem interneta skupljeno 4,5 miliona dolara, dok je još 2,1 milion dolara pristiglo nakon prvog velikog donatorskog skupa za Trampovu predizbornu kampanju koji je održan u utorak uveče.

Taj donatorski skup organizovan je samo nekoliko sati nakon što se Tramp pojavio u sudu u Majamiju gde je uhapšen po federalnoj optužnici od 37 tačaka, uključujući skrivanje i uništavanje zvaničnih dokumenata Bele kuće nakon isteka predsedničkog mandata.

Trampu su nakon privođenja uzeli otiske prstiju, nakon čega se pred sudijom izjasnio da nije kriv i pušten je na slobodu bez kaucije do početka procesa.

On je potom privatnim avionom odleteo na svoje imanje u Bedmisteru u Nju Džersiju gde je prisustvovao tom skupu velikih republikanskih donatora. Iz Trampove kampanje je saopšteno da je taj skup planiran mnogo pre podizanja federalne optužnice.

Ron Desantis i Donald Tramp
Ron Desantis i Donald Trampfoto: EPA/ADAM DAVIS, AP/ Marta Lavandier

Tramp je u anketama i dalje vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske partije, ali Foks njuz navodi da ozbiljnog rivala ima u Ronu Desantisu, guverneru Floride, koji je za samo 24 časa nakon objave predsedničke kandidature u maju prikupio rekordnih osam miliona dolara od donatora.

(Kurir.rs/Foks njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track