NOVI NAPAD MORSKIH NEMANI: Mornar snimio užasavajući prizor kod Ibice ZARONILE I 20 MINUTA POKUŠAVALE DA PREVRNU JEDRENJAK (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

strašno

NOVI NAPAD MORSKIH NEMANI: Mornar snimio užasavajući prizor kod Ibice ZARONILE I 20 MINUTA POKUŠAVALE DA PREVRNU JEDRENJAK (VIDEO)

Planeta -

Jedan mornar doživeo je šok kad je njegov jedrenjak opkolilo i napalo jato kitova ubica.

Luis Edvardo Alves Lima plovio je prema Ibici kad je primetio kitove kako plivaju nedaleko od njegovog plovila, međutim, prelepa scena se za tren oka pretvorila u dramu kad je jedna velika orka počela agresivno da naleće na njegov čamac.

- Nisam shvatio da sam napadnut sve dok nakon nekoliko minuta nisam video orku koja lomi kormilo. Shvatio sam koliko je ozbiljna situacija i da nisu tako prijateljski nastrojeni kao delfini - rekao je Lima.

Uprkos tome što je jedrenjak snažan, kitovi su najpre uspeli da slome kormilo, a onda zamalo i da ga prevrnu.

- Napad je bio veoma inteligentan - rekao je Lima.

Kitovi su posle 20 minuta su otišli da bi se kasnije vratili da završe posao.

Lima je brzo otplovio na obalu da popravi svoj čamac i rekao da je imao sreće što je pobegao.

- Na jednom od snimaka možete videti kako ženka sa mladunčetom prilazi i napada kormilo. Zatim se povlači i mladunče kreće u napad. To je definitivno bio neki oblik podučavanja - navodi Lima.

Jato kitova ubica, podsetimo, više od sat vremena pokušavalo je da potopi čamac pun britanskih turista u maju.

Dženet Moris i Stiven Bidvel iz Kembridža uživali su u kursu jedrenja uz obalu Maroka kad su orke počele da udaraju u čamac. Napad je navodno trajao sat vremena, ali je posada uspela da odveze čamac na sigurno.

Dženet Moris je otkrila da su u jednom momentu svi sa brodića uzeli svoje dragocenosti i pasoše i hteli da pređu u čamac za spasavanje.

(Kurir.rs/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track