KAPETAN O FRANCUSKOM RONIOCU U NESTALOJ PODMORNICI: On može da REŠI OVU SITUACIJU, ima i znanje i strpljenje (FOTO, VIDEO)
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia, Printscreen/Tik Tok

KAPETAN O FRANCUSKOM RONIOCU U NESTALOJ PODMORNICI: On može da REŠI OVU SITUACIJU, ima i znanje i strpljenje (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ukoliko je mala podmornica "Titan", koja je nestala u ledenim vodama Atlanstkog okeana prilikom obilaska olupine "Titanika", još uvek čitava i neoštećena, sudbina petoro ljudi u njoj mogla bi da zavisi od jednog člana posade.

Pol-Anri Naržeole
Pol-Anri Naržeolefoto: Printscreen/Tik Tok

To navodi Skaj njuz i otkriva da je to izuzetno iskusni francuski pomorac Pol-Anri Naržeole, koji je kao ronilac čak 35 puta učestvovao u misijama vezanim za "Titanik", čiju olupinu poznaje bolje od bilo koje osobe na svetu.

Navodi se da je ovaj 77-godišnjak dve decenije služio u francuskoj ratnoj mornarici kao ronilac na velikim dubinama, a uz to je i uklanjao podvodne mine i upravljao podmornicama.

Skaj njuz navodi da ovaj čuveni pomorac ima puno prijatelja i poštovalaca, a jedan od njih je portugalski kapetan Žoze Paulo Vijera da Silva, koji kod Naržeolea posebno ceni njegovo znanje i strpljenje.

- Kada on predvodi pomorske misije, tada nema problema i verujem da će on biti jedno od rešenja ove situacije - poručio je Da Silva.

Na pitanje britanske televizije da li to veruje i u trenutku kada podmornica ostaje bez zaliha kiesonika. Prema poslednjim informacijama, te zalihe bi mogle da nestanu danas oko 13 sati po vremenu u Srbiji.

- Da, verujem u to do poslednjeg trena. Bila bi prava šteta izgubiti takvog čoveka - zaključio je Da Silva.

Ova mala podmornica poslednji signal brodu koji ju je pratio poslala je u nedelju, sat i 45 minuta nakon zarona.

U njoj se nalaze britanski milijarder Hamiš Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman, francuski istraživač Pol-Anri Narželeo i Stokton Raš, izvršni direktor "Oušngejt ekspedišn", kompanije koja je organizovala ovu turističku turu.

(Kurir.rs/Skaj njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track