ŠOJGU PRVI PUT NA RUSKOJ TV OD POBUNE VAGNERA: Pošao u inspekciju ruskih snaga u Ukrajini, iz aviona razgleda teren (VIDEO)
Foto: mil.ru, Printscreen, Twitter Printscreen

Ministar odbrane Rusije

ŠOJGU PRVI PUT NA RUSKOJ TV OD POBUNE VAGNERA: Pošao u inspekciju ruskih snaga u Ukrajini, iz aviona razgleda teren (VIDEO)

Planeta -

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je bio u inspekciji ruskih snaga u Ukrajini, javio je jutros državni TV kanal Rosija-24.To je prvo pojavljivanje Šojgua u javnosti nakon pobune paravojne grupe Vagner.

Kako se navodi u izveštaju, Šojgu je na komandnom mestu ruskih snaga u Ukrajini "održao sastanak sa starešinama" jedne od jedinica.

Ministar je na sastanku podvukao značaj "efikasnog otkrivanja i uništavanja" neprijateljskih sistema naoružanja i vojnika, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane, objavila je Beta pozivajući se na Frans pres.

Od petka uveče do subote uveče vođa grupe Vagner Jevgenij Prigožin predvodio je oružanu pobunu sa ciljem da sruši komandu vojske sa kojom je nekoliko meseci bio u sukobu.

Prigožin je obećao da će "osloboditi ruski narod", a Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova je optužuje da su žrtvovali hiljade ljudi u Ukrajini.

Kurir.rs/Beta/AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track