"NE PRIBLIŽAVAJTE SE PROZORIMA I NE PUCAJTE" Ukrajina: Ruski udar na Kijev raketama i dronovima
ilustracija, Foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

"NE PRIBLIŽAVAJTE SE PROZORIMA I NE PUCAJTE" Ukrajina: Ruski udar na Kijev raketama i dronovima

Planeta -

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani su na odbijanju ruskog raketnog napada i udara dronova na Kijev tokom noći, saopštile su vojne vlasti u ukrajinskoj prestonici.

"Ruska Federacija je sinoć izvela još jedan raketni i vazdušni udar na Ukrajinu. U toku je utvrđivanje preciznijih informacija o posledicama ovog terorističkog napada", navodi se u jutarnjem izveštaju, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema podacima ukrajinskog generalštaba, ruska vojska je tokom proteklog dana izvela raketno-vazdušni udar na teritoriju Ukrajine, upotrebivši šest krstarećih raketa "Kalibr“ i 35 iranskih udarnih bespilotnih letelica "Šahed-136".

"Snage i sredstva Vazduhoplovstva uništile su šest krstarećih raketa 'Kalibr' i 31 jurišnu bespilotnu letelicu neprijatelja", navodi se u izveštaju.

Svedok je saopštio agenciji Rojters da je čuo eksplozije i video dim koji se diže u blizini Kijeva.

Kijev: Ruski vazdušni udar na luku Odesu, drugu noć zaredom

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane dejstvovali su rano jutros zbog vazdušnog napada na luku Odesu, drugu noć zaredom, saopštio je načelnik regiona Oleh Kiper.

Rusija je u utorak napala ukrajinske luke, dan nakon što se povukla iz sporazuma koji je Kijevu omogućavao izvoz žitarica preko Crnog mora.

"Ne približavajte se prozorima, ne pucajte i ne otkrivajte pozicije protivvazdušne odbrane", upozorio je načelnik Odese na Telegramu.

Ceo istočni deo Ukrajine bio je pod uzbunom za vazdušni napad, koji je počeo ubrzo nakon ponoći.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track