RUSKI ĐACI ĆE UČITI KAKO DA OPERIŠU BORBENIM DRONOM: Objedinjuju obuku sa jurišnim puškama, ručnim granatama i prvoj pomoći
Foto: Printscreen

OBAVEZNA OBUKA

RUSKI ĐACI ĆE UČITI KAKO DA OPERIŠU BORBENIM DRONOM: Objedinjuju obuku sa jurišnim puškama, ručnim granatama i prvoj pomoći

Planeta -

Sva ruska deca školskog uzrasta učiće se osnovama operisanja borbenim dronom, objavilo je je britansko Ministarstvo odbrane u ponedeljak u najnovijem obaveštajnom izveštaju.

"Ruski senator (Amurske oblasti) Artem Šejkin objavio je da će lekcije uključiti kako sprovesti terensko izviđanje i načine suprotstavljanja neprijateljskim bespilotnim letelicama", navelo je Ministarstvo.

“Lekcijama u vezi bespilotnih letelica objedinjuju obuku sa jurišnim puškama, ručnim granatama i prvoj pomoći u borbi u revidiranom nastavnom programu “Osnove životne bezbednosti” za učenike 10. i 11. školske godine koji će biti na snazi od 1. septembra”, navodi se u izveštaju objavljenom na “Tviteru”.

“Obnovljeni naglasak Rusije na uvođenju vojne obuke za decu uvelike je napor da se kultiviše kultura militarizovanog patriotizma umesto razvoja pravih sposobnosti. Ipak, dodatak obuke na bespilotnim letelicama osvetljava kako je Rusija identifikovala upotrebu taktičkih dronova u Ukrajini kao trajne komponente savremenog rata”, dodaje se u izveštaju od 24. jula.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track