NOVI NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU Rusija: Dve bespilotne letelice oborene, jedna se srušila na kompleks "Moskva Siti" (VIDEO)
ilustracija, Foto: AP

NOVI NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU Rusija: Dve bespilotne letelice oborene, jedna se srušila na kompleks "Moskva Siti" (VIDEO)

Planeta -

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je "kijevski režim" sinoć napao Moskvu sa tri bespilotne letelice, pri čemu su dve oborene, a jedna potisnuta elektronskim dejstvovanjem, nakon čega je pala na teritoriju kompleksa Moskva Siti.

Ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao da se dron srušio na jednu od kula Moskva Sitija. On je pojasnio da je usled toga oštećena fasada površine od 150 kvadratnih metara.

"Oštećeno je oko 150 kvadratnih metara fasade", objavio je Sobjanin.

Nema informacija o žrtvama.

1 / 5 Foto: AP

Podsetimo, Ukrajina je i u nedelju napala Moskvu dronovima, a rusko Ministarstvo odbrane tada je saopštilo da je jedan dron oborila PVO, a da su dva eliminisana sistemima za elektronsko ratovanje i da su se srušila na područje kompleksa Moskva-Siti.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters, RIA Novosti)

Bonus video:

03:36

RAT U UKRAJINI MOGLA BI DA ODLUČI OVA ZEMLJA?! Prof. Laban: U pitanju je četvrta kopnena sila na svetu, koja trpi OGROMNE PRITISKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track