KO JE FRANCUZ KOJI JE PAO SA 68. SPRATA: Nekoliko dana uoči tragedije napisao je - „život je prekratak“! (VIDEO)
Foto: Printscreen

KO JE FRANCUZ KOJI JE PAO SA 68. SPRATA: Nekoliko dana uoči tragedije napisao je - „život je prekratak“! (VIDEO)

Planeta -

Francuski avanturista, koji je pao u smrt dok se peo na zgradu visoku 220 metara u Hong Кongu, nekoliko dana uoči tragedije napisao je „život je prekratak“ u svojoj objavi na društvenim mrežama, prenose mediji.

Remi Lusidi se protivio onima koji su kritikovali njegove eskapade, koje su podrazumevale da stoji na vrhu struktura visokih i do 300 metara – bilo da su to neboderi, kranovi, mostovi ili piloni, piše Daily Mail.

Video snimci pokazuju kako Lusidiju (30) nije bio strano da stavlja svoj život na kocku, ali se njegov poslednji cilj – da se popne na vrh zgrade u Hong Kongu – pokazao fatalnim.

Lusidi, poznat kao Remi Enigma na društvenim mrežama, stigao je do 68. sprata Treganter kule, stambenog bloka u luksuznoj oblasti u Hong Кongu, a potom sa istog pao.

Mladog avanturistu je videla sobarica kako kuca na prozore penthausa ne bi li se vratio u zgradu, te uplašena zvala policiju, ali on je pao u smrt pre nego što je pomoć stigla.

Remi Lusidi, Remi Enigma, poginuo
foto: Printscreen

Na jednom od tih snimaka Francuz stoji na ivici krana koji je pričvršćen za višespratnicu u izgradnji, a ne nosi nikakvu zaštitnu opremu. Na snimku, sa natpisom „Ja sam kran, bez sigurnosne opreme“, on maše kameri dok se okreće oko sebe.

Na drugom video snimku, Lusidi stoji na vrhu opasno visoke dizalice, dok automobili izgledaju kao male tačke ispod njega.

Na trećem odlučuje da još više testira granice, dopre do obližnjeg stuba, dok ležerno gleda dole u strmi pad podno sebe.

Lusidi je na mrežama objavljivao i kako se penje na 300 metara visoki dimnjak u elektrani Provansa u Gardanu – najviši u Francuskoj.

Na snimku, on hoda oko kružnog vrha pre nego što sedne na ivicu.

Avanturista bi takođe objavljivao snimke sebe kako se drži za tramvaj u pokretu ili stoji na vrhu voza i sagne se baš na vreme pre nego što ga most zamalo ne sruši sa vozila.

Njegovi postovi često su izazivali kritike – ali Lusidi je uvek pisao da je „život prekratak“ i ignorisao njihovu zabrinutost.

„Lud sam, tako me ljudi zovu i po tome sam drugačiji“, napisao je on uz fotografiju na kojoj stoji na vrhu nebodera u Hong Kongu 2019. godine.

Pored fotografije na kojoj mu jedna noga visi sa ivice višespratnice u Кijevu, Lusidi je napisao:

„Izbegavajte negativne ljude u svom životu, posebno ako vam kažu da nešto ne možete da uradite. Nađite ljude koji će vas podržati“.

Ali njegova misija da se popne na vrh Treganter tornja u Hong Кongu prošle nedelje se pokazala fatalnom.

On je stigao u kulu u 19:30 i rekao čuvaru da je u poseti prijatelju na 40. spratu. Međutim, kada je obezbeđenje proveli tvrdnje i ustanovilo da Francuz laže, pokušali su da ga zaustave, međutim, on se već domogao lifta.

Na snimku nadzorne kamere se vidi kako Lusidi izlazi iz lifta na 49. spratu pre nego što se penje stepenicama do samog vrha na 68. nivou.

Vrata na krovu su bila zaključana, ali Lucidi ih je na silu otvorio, odlučan da napravi još jednu fotografiju sa krova.

Policija je pronašla njegovu kameru, koja je sadržala video snimke ekstremnih sportova kojima se bavio, navodi South China Morning Post.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track