MOSKVA: Ukrajina pokušala napad bespilotnim čamcima na brodove Crnomorske flote
ilustracija, Foto: EPA/Vadim Savitsky Russian Defenc

MOSKVA: Ukrajina pokušala napad bespilotnim čamcima na brodove Crnomorske flote

Planeta -

Ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koji su noćas pokušali da ih napadnu u Crnom moru, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Navedeno je da su Oružane snage Ukrajine bezuspešno pokušale da sa tri bespilotna čamca napadnu patrolne brodove "Sergej Kotov" i "Vasilij Bikov" iz Crnomorske flote, koji su izvršavali zadatke kontrole plovidbe u jugozapadnom delu Crnog mora, prenose RIA Novosti.

Sva tri pomorska drona su uništena vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova. Rusko ministarstvo dodaje da brodovi "Sergej Kotov" i "Vasilij Bikov" nastavljaju da izvršavaju svoje zadatke.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RTS/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track