KLJUČA I NA SEVERU UKRAJINE: Sprečen napad grupe ruskih diverzanata u Černigovskoj oblasti GRANIČARIMA HITNO POSLATO POJAČANJE
Foto: Twitter/UAWeapons

kijev tvrdi

KLJUČA I NA SEVERU UKRAJINE: Sprečen napad grupe ruskih diverzanata u Černigovskoj oblasti GRANIČARIMA HITNO POSLATO POJAČANJE

Planeta -

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko tvrdi da su graničari sprečili pokušaj ruske diverzantske grupe da uđe na sever zemlje.

- Graničari su sinoć u Černigovskoj oblasti zaustavili pokušaj neprijateljske diverzantsko-izviđačke grupe da pređe državnu granicu Ukrajine u naselju Semenivka - napisao je Klimenko na Telegramu.

Klimenko je prema navodima Rojtersa dodao da su u međuvremenu raspoređene rezervne snage ukrajinske državne granične službe i vojske Ukrajine sa ciljem da se ojača to područje.

Sergej Najev iz Oružanih snaga Ukrajine rekao je da su četiri naoružane osobe pokušale da pređu severnu granicu iz pravca Rusije, ali da ih je ukrajinska paljba onemogućila.

- Pripadnici Druge granične ispostave su uz pomoć termovizira videli četiri naoružana lica. Otvorena je vatra na neprijatelja koji je bio primoran da se povuče - napisao je Najev i dodao da je protivnik pretrpeo gubitke.

Ukrajina je rano jutros, podsetimo, ponovo napala dronovima kompleks vladinih i poslovnih zgrada u Moskvi.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track