"UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU ZBOG NEUSPEHA!" Koprivica: Moraju da nastave put ka Krimu, ali sada RIZIKUJU VIŠE LJUDSTVA NEGO IKAD
Foto: Profimedia

KURIR TV

"UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU ZBOG NEUSPEHA!" Koprivica: Moraju da nastave put ka Krimu, ali sada RIZIKUJU VIŠE LJUDSTVA NEGO IKAD

Planeta -

Dva meseca nakon početka najavljene ukrajinske ofanzive, situacija na terenu nije dostigla očekivane rezultate. Prema izveštaju Njujork tajmsa, ukrajinske trupe koje su obučavali i opremali SAD i njihovi saveznici suočavaju se s teškoćama na terenu.

Upotreba naprednog zapadnog naoružanja nije dala željene rezultate, a trupe su se našle zaglavljene u gustim minskim poljima pod stalnim napadom ruskog artiljerijskog i helikopterskog napada.

Časlav Koprivica, profesor Fakulteta političkih nauka, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije izrazio je svoje mišljenje o trenutnom stanju na frontu u Ukrajini.

- Ja ne vidim plan B na Američkoj strani pošto je Amerika i osmislila ovu rusku kontraofanzivu. Koliko ja mogu da vidim sa ukrajinskih i sa ruskih kanala da se promene sastoje u sledećem - da se sada manje koriste oklopna sredstva. Što znači da će gubici pešadije biti veći - rekao je Koprivica i dodao:

01:51

UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU ZBOG NEUSPEHA! Koprivica: Moraju da nastave put ka Krimu, ali sada RIZIKUJU VIŠE LJUDSTVA NEGO IKAD

- Ja ne mislim da će im to doneti prevagu. Oni jednostavno moraju da nastavne da ispunjavaju zadatak odnosno da se ide ka Krimu. Oni nisu probili ni prvu liniju odbrane, a ja koliko znam postoje 3 ruske linije odbrane. Dakle, oni moraju da nastavljaju da se trude da ne bi došao prigovor od strane Amerike i da se ne bi pročulo da je ukrajinska kontraofanziva doživela fijasko.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track