DRAMA U MOSKVI: Jeziva scena nakon razorne eksplozije u poznatoj fabrici NAREĐENA MOMENTALNA EVAKUACIJA (FOTO/VIDEO)
Foto: screenshot, screenshot РИА Новостиt

panika

DRAMA U MOSKVI: Jeziva scena nakon razorne eksplozije u poznatoj fabrici NAREĐENA MOMENTALNA EVAKUACIJA (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Snažna eksplozija u skladištu poznate fabrike potresla je u sredu građane Moskve!

Eksplozija se dogodila u jednom skladištu pirotehničkih proizvoda u Zagorskoj optičko-mehaničkoj fabrici u Sergijevom Posadu.

- Prema preliminarnim podacima na teritoriji preduzeća došlo je do eksplozije u skladištu pirotehničkih proizvoda - saopštilo je tužilaštvo Moskovske oblasti na svom kanalu na Telegramu.

Radnici fabrike i obližnjih magacina su hitno evakuisani.

Na pojedinim snimcima se vidi da je na okolnim zgradama polomljeno staklo na prozorima i da se iznad fabrike izdiže gust crni dim.

Lokalne vlasti navode da se eksplozija dogodila u skladištu pirotehnike koje je iznajmila treća kompanija. Uzrok detonacije je kršenje tehnoloških procesa.

Ministarstva za vanredne situacije saopštilo je da je 25 osoba povređeno i da su dve hospitalizovane. Nakon eksplozije izbio je požar na površini od 1.600 kvadratnih metara.

ZOMZ je inače vodeći proizvođač optičkih i optoelektronskih uređaja za agencije za sprovođenje zakona odnosno industriju i zdravstvo. Na listi proizvedenih proizvoda nalaze se oftalmološka oprema, dvogledi, ORL oprema i defibrilatori.

(Kurir.rs/RIA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja