DRAMATIČAN SNIMAK IZ MOSKVE! Snimljen trenutak udara drona u zgradu: Sve je bljesnulo i počelo da gori
Foto: Printscreen/Twitter

DRAMATIČAN SNIMAK IZ MOSKVE! Snimljen trenutak udara drona u zgradu: Sve je bljesnulo i počelo da gori

Planeta -

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazdušna odbrana oborila tri drona u pokušaju napada na Moskvu, prenosi Rojters.

Dve bespilotne letelice oborene su u Možajskom i Himkijskom okrugu u Moskovskoj oblasti, a još jedan dron je osujećen sredstvima elektronske borbe i srušio se na zgradu u izgradnji u kompleksu Moskva siti.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin istakao je da je soliter oštećen kada je u njega udario dron, dok su očevici ispričali da se posle 3 sata od ponoći čula snažna eksplozija, kao i da se video dim kako kulja iz pravca tih zgrada u centru.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se navodno vidi trenutak kada je dron udario u zgradu.

U jednom trenutku sve je bljesnulo i počelo da gori.

Nije bilo izveštaja o žrtvama.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je dron izgubio kontrolu i udario u objekat.

„Snage PVO osujetile su noću još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa tri bespilotne letelice tipa aviona na grad Moskvu“, saopštilo je ministarstvo, ističući da nije bilo žrtava.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters/BBC)

Bonus video:

01:36

NAPADOM NA MOSKVU POSLATA PORUKA I ER SRBIJI?! Ekspert za bezbednost: Moguće je da je dron samo test za neko drugo oružje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track