"UKRAJINU NE BRINE AKO JE NAPADNU, VEĆ AKO JE NAPUSTE" Zoronjić analizira: Poljaci su nabavili tenkove, SPREMNI SU NA SVE!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"UKRAJINU NE BRINE AKO JE NAPADNU, VEĆ AKO JE NAPUSTE" Zoronjić analizira: Poljaci su nabavili tenkove, SPREMNI SU NA SVE!

Planeta -

Američki novinar Džekson Hinkl je rekao da je ubeđen da Vladimir Putin dobro zna na šta je Zapad spreman da ide kako bi ostvario svoje ciljeve u istočnoj Evropi.

"Spoljna obaveštajna služba Rusije je više puta upozoravala na agresivne namere Poljske prema Ukrajini. Poljska će izvršiti invaziju na zapad zemlje uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajina će izgubiti pristup moru, a Rusija će ostvariti svoje vojne ciljeve", rekao je Hinkl u svom blogu na Jutjub kanalu.

Poljska
foto: Shutterstock

U međuvremenu se, posle duže pauze, oglasio i osnivač i vlasnik Vagnera Jevgenij Prigožin. On je objavio video odeven u borbenu opremu, u kojem izjavljuje da njegova organizacija čini Afriku "slobodnijom". Na osnovu Prigožinovih komentara i nekih postovi na provagnerovim kanalima pretspostavlja se da je sve snimljeno u Africi.

Gost "Redakcije" kod voditeljke Snežane Petrović je Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije.

Osvrnuo se na Poljsku, ali i to da Ukrajini ne bi najveći problem bio sam napad suseda.

- Ukoliko Poljska napadne Ukrajinu, to će značiti da Ukrajine nema podršku NATO saveza. Ukrajini će najmanji problem u tom trenutku biti jer ih je napala Poljska, već bi značilo da su izgubili podršku celog sveta. Ukrajina u ovom trenutku ima podršku Poljske, EU, Amerike... Poljska je jedna od najjači NATO sila, ali svakako najjača sila u ovom delu Evrope. Prvo, njen geografski položaj nalaže da mora da bude konstantno naoružana - započeo je Zoronjić, pa nastavio:

00:49

UKRAJINU NAJMANJE BRINE AKO JE NAPADNU, U OVOME JE PROBLEM Zoronjić analizira: Poljaci su nabavili tenkove, SPREMNI SU NA SVE!

- Nabavka 1.000 tenkova iz Južne Koreje nije slučajna, to nam šalje apsolutno jasnu poruku da Poljska neće bežati, spremna je za bilo koji scenario, spremna je da se sutra mobilišu građani i da će krenuti u rat. Poljaci imaju izuzetno izraženu nacionalnu crtu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:51

UKRAJINA PROMENILA TAKTIKU ZBOG NEUSPEHA! Koprivica: Moraju da nastave put ka Krimu, ali sada RIZIKUJU VIŠE LJUDSTVA NEGO IKAD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track