"STOMAK MI SE PREVRNUO": Surovi ubica iz zatvora pobegao idući po zidu kao KRABA i upada noću ljudima u kuće, panika u SAD (VIDEO)
Foto: AP

DANELO KAVALKANTE skoro dve nedelje odoleva policijskoj poteri

"STOMAK MI SE PREVRNUO": Surovi ubica iz zatvora pobegao idući po zidu kao KRABA i upada noću ljudima u kuće, panika u SAD (VIDEO)

Planeta -

Danelo Kavalkante (34), surovi ubica koji je prošle nedelje pobegao iz zatvora u okrugu Čester u Pensilvaniji tako što se popeo između dva zida upirući se u njih rukama i nogama, još uvek odoleva poteri američke policije.

CNN prenosi navode policije da je Kavalkante poslednji primećen u noći između petka i subote i da je promenio izgled.

zatvor, Danilo Kavalkante, ubica
foto: Twitter/BrianEntin

On je imao bradu i brkove kada je 31. avgusta pobegao iz zatvora na šokantan način, što je zabeleženo i na snimku nadzorne kamere, a prema informacijama policije sada je obrijan i dokopao se vozila za koje se pretpostavlja da je bele boje.

Danelo Kavalcante
foto: Facebook/Chester County District Attorney

Kavalkante je prošlog meseca osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše devojke Debore Brandao u aprilu 2021. pred njeno dvoje male dece, a iz zatvora je pobegao nešto manje od mesec dana nakon izricanja presude.

Danelo Cavalcante
foto: AP Jessica Griffin

Navodi se da je surovi ubica u petak dva puta primećen na području potere koje je policija organizovala za njim, a koja traje već 12 dana i u nju je uključeno skoro 400 policajaca.

Danelo Cavalcante, Vojska
foto: AP Steven M Falk

Potpukovnik Džordž Bivens iz policije Pensilvanije, koji predvodi poteru, u peka je kazao novinarima da je Kavalkante od bekstva iz zatvora viđen "verovatno osam ili devet puta".

Danelo Cavalcante, Vojska
foto: AP David Maialetti

Kavalkante, koji je pre nego što je osuđen u Americi bio tražen i zbog ubistva u rodnom Brazilu, zbog čega je i ubio devojku kada je zapretila da će otkriti policiji tajnu iz njegove prošlosti, pobegao je iz zatvora koji se nalazi na svega oko 50 kilometara zapadno od Filadelfije.

Danelo Cavalcante
foto: Chester County District Attorney's

To je unelo strah među lokalno stanovništvo, koji se još više povećao kada je otkriveno da surovi ubica upada noću ljudima u kuće, verovatno u potrazi za hranom.

Rajan Dramond iz obližnjeg sela Pokopson juče je medijima ispričao kako je preživeo "akutni trenutak straha" kada je 1. septembra zatekao Kavalkantea u svom domu.

Zatvor iz kojeg je pobegao Danelo Kavalkante
Zatvor iz kojeg je pobegao Danelo Kavalkantefoto: AP

Ovaj Amerikanac je čuo buku u kući tokom noći i primetio da su ulazna vrata blago odškrinuta.

- Tada mi se stomak prevrnuo - rekao je Dramond za CNN.

Danelo Cavalcante
foto: AP

Sara Brandao, sestra 33-godišnje Debore koju je Kavalkante ubio, kaže da živi u strahu otkad je čula da je on pobegao iz zatvora.

- Bila sam očajna, očajna, veoma uplašena. Pomislila sam na moju decu, naravno - rekla je Sara.

Danelo Cavalcante
foto: AP Tassanee Vejpongsa

Kancelarija okružnog tužioca objavila je na Fejsbuku poternicu za Kavalkanteom na kojoj se nudi 5.000 dolara za informaciju o tome gde se on nalazi.

zatvor, Danilo Kavalkante, ubica, Danelo Cavalcante
foto: AP/Charles Fox

Kako bi ga ubedili da odustane od bekstva, tokom proteklog vikenda je iz policijskih vozila i helikoptera puštan snimak ubičine majke koja je molila sina da se preda vlastima.

Ovo je inače bilo drugo bekstvo iz tog zatvora u okrugu Čester koje je izvedeno na ovakav način i to za tek nešto više od tri meseca.

Zatvorenik Igor Bolte pobegao je na istovetan način 19. maja, ali nije stigao daleko.

Policija ga je uhvatila samo pet minuta nakon bekstva u naselju koje nalazi blizu zatvora, a vlasti istražuju da li su se Bolte i Kavalkante poznavali, odnosno da li je neuspeli begunac preneo ono što je izveo drugom zatvoreniku.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track