KOD BAHMUTA STRADALI HUMANITARCI IZ KANADE I ŠPANIJE: Ukrajinska NVO tvrdi da su Rusi pogodili kombi, Nemci ranjeni šrapnelima
Foto: EPA/National Police Of Ukraine Han

ARTILJERIJSKI NAPAD

KOD BAHMUTA STRADALI HUMANITARCI IZ KANADE I ŠPANIJE: Ukrajinska NVO tvrdi da su Rusi pogodili kombi, Nemci ranjeni šrapnelima

Planeta -

Na istoku Ukrajine danas su dva humanitarna radnika iz Kanade i Španije poginula u ruskom artiljerijskom napadu u kome je pogođen tim od četvoro zaposlenih u ukrajinskoj nevladinoj organizaciji.

NVO "Put ka pomoći" (Road to Relief), koja pomaže u evakuaciji ljudi iz oblasti na liniji fronta, objavila je na svojoj Instagram stranici da je četvoro njenih volontera ostalo zarobljeno u kombiju kada se prevrnuo i zapalio pošto su ga pogodili projektili blizu grada Časov Jar, blizu Bahmuta.

Organizacija je navela da je Kanađanin Entoni Ihnat poginuo u napadu dok su dvojica nemačkih medicinskih volontera teško povređena šrapnelima.

Tada je navela da ne može da utvrdi gde se nalazi četvrti putnik u kombiju, Špankinja Ema Igual koja je direktorka te nevladine organizacije.

Međutim, španski ministar spoljnih poslova Hose Manuel Albares rekao je za španske medije da je Madrid dobio "verbalnu potvrdu" da je 32-ogodišnja Špankinja poginula.

- Dobrovoljci su bili na putu da procene potrebe civila na obodu Bahmuta - navela je organizacija.

U Bahmutu se vodila najduža i nakrvavija bitka u ratu pre nego što je pao u ruske ruke u maju.

Ukrajnske snage još drže zapadna predgrađa grada i vode kontraofanzivu u toj oblasti.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track