A OD ČIKA REDŽEPA FUDBALSKA LOPTA: Erdogan pozvao Maska da otvori fabriku u Turskoj i dao poklon njegovom sinu X Æ A-12 (VIDEO)
Foto: Turkish Presidency AP

IME koje je teško izgovoriti

A OD ČIKA REDŽEPA FUDBALSKA LOPTA: Erdogan pozvao Maska da otvori fabriku u Turskoj i dao poklon njegovom sinu X Æ A-12 (VIDEO)

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas tokom sastanka u Njujorku Ilona Maska, vlasnika kompanije "Tesla" da otvori fabriku automobila u Turskoj.

Na snimcima sa sastanka vidi se da je Mask tu poveo i sina čije je ime X Æ A-12, poznatog i kao Lil X (mali Iks), a kojem je Erdogan na poklom dao fudbalsku loptu.

Erdogan
foto: Turkish Presidency AP

Erdogan se trenutno nalazi u SAD gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, a sa Maskom je takođe je razgovarao i o mogućoj saradnji njegove kompanije za istraživanje svemira "SpejsEks" sa turskim svemirskim programom.

U saopštenju se navodi da je Erdogan predložio Masku saradnju vezanu za veštačku inteligenciju i "Starlink", "SpejsEksove" satelite za pružanje internet usluge.

Mask je rekao da "SpejsEks" želi da obezbedi licencu za ponudu "Starlinka" u Turskoj.

Mehmet Fatih Kačir, turski ministar industrije i tehnologije, naveo da je Mask opisao Tursku kao"jednu od najvažnijih kandidata za "Teslina" ulaganja.

On je zatim dodao da su njih dvojica razgovarala o turskom programu oružanih bespilotnih letelica.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track