MISTERIOZNA OBJAVA DMITRIJA MEDVEDEVA: Da li je ovo pretnja bivšem savezniku - "Pogodi kakva ga SUDBINA ČEKA"
Foto: AP Ekaterina Shtukina

MISTERIOZNA OBJAVA DMITRIJA MEDVEDEVA: Da li je ovo pretnja bivšem savezniku - "Pogodi kakva ga SUDBINA ČEKA"

Planeta -

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev objavio je danas "misteriozno" saopštenje na svom Telegram kanalu.

Nije poznato da li je njegova objava povezana sa pogoršanjem situacije u Nagorno-Karabahu, ali je po svoj prilici upućena premijeru Jermenije Nikolu Pašinjanu.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je danas početak "antiterorističkih mera" u Nagorno-Karabahu.

"Jednom mi je jedan kolega iz bratske zemlje rekao: Pa ja sam ti stranac, nećeš da me primiš. Odgovorio sam šta sam morao: Nećemo suditi po biografiji, već po delima. Onda je izgubio rat, ali je čudom zadržao svoju poziciju. Odlučio je da okrivi Rusiju za svoj poraz", napisao je Medvedev.

"Tada se odrekao dela teritorije svoje zemlje. Onda je odlučio da flertuje sa NATO, a njegova žena je prkosno otišla našim neprijateljima noseći kolače. Pogodi kakva ga sudbina čeka", nastavio je Medvedev.

Jermenija je bila blizak ruski saveznik, ali su se odnosi dve zemlje u poslednje vreme pogoršali.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan nedavno se požalio da Rusija nije uspela da zaštiti Jermeniju od kontinuirane agresije Azerbejdžana.

Nakon toga je Jermenija najavila da će biti domaćin zajedničke vojne vežbe sa Sjedinjenim Državama,.

Moskva je potom pozvala jermenskog ambasadora da izrazi svoj "snažan" protest protiv serije "neprijateljskih koraka jermenske vlade".

U saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova je kao takve korake navelo odluke Jerevana da pristupi Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), da bude domaćin vojnih vežbi sa SAD i da supruga jermenskog premijera poseti Ukrajinu radi isporuke humanitarne pomoći.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track