SMRT MLADE MARIJANE POTRESLA CELU ZEMLJU: Devojci iznenada pozlilo na brodu, borila se 16 dana, vrtići zatvoreni u ZNAK ŽALOSTI
Foto: Facebook

tragedija

SMRT MLADE MARIJANE POTRESLA CELU ZEMLJU: Devojci iznenada pozlilo na brodu, borila se 16 dana, vrtići zatvoreni u ZNAK ŽALOSTI

Planeta -

Tragična vest o smrti kadetkinje pomorske akademije Marijane Cigas (20) potresla je javnost u Grčkoj.

Devojka, koja je poreklom sa Kosa, bila je student trgovačke pomorske akademije i nalazila se na transatlantskoj obuci na komercijalnom brodu kad joj je iznenada pozlilo.

Marijana je osetila zdravstvene tegobe odmah nakon isplovljavanja broda iz luke Sika u Indiji i zbog sve težeg stanja morala je da se iskrca sa tankera u luci Suec u Egiptu. Devojka je nekoliko dana kasnije uz medicinsku pratnju prebačena u privatnu kliniku u Atini gde se njeno stanje međutim iznenada pogoršalo.

Lekari danima nisu mogli da identifikuju šta je uzrok tako teške i iznenadne bolesti.

Marianna Tsiga, Marijana Ciga
foto: Facebook

Preminula je u nedelju ujutru posle 16 dana borbe za život.

Još nije poznato šta je izazvalo zatajenje više organa koje je bilo uzrok smrti Marijane.

Lokalni mediji nezvanično navode da je prema rezultatima obdukcije devojka podlegla posledicama infektivnog encefalitisa do koga je najverovatnije došlo nakon ujeda nekog insekta.

- Ne znamo od čega je umrla. Čekamo i da nam jave hoće li moje dete doći na ostrvo. Ne znam šta drugo da kažem. Čekamo - rekao je otac devojke Panajotis Cigas.

Sahrana će biti održana u sredu na groblju uspenja u Ziparima. Vrtići na Kosu prema saznanjima lokalnih medija biće zatvoreni u znak žalosti.

Ministar pomorstva i ostrvske politike Hristos Stilijanidis rekao je da je šokiran nesrećnom smrću Marijane Cigas koja je bila člana posade tankera pod grčkom zastavom.

- Sve naše misli su sa porodicom i prijateljima Marijane. Iskreno saučešće - napisao je Stilijanides na društvenoj mreži X.

(Kurir.rs/Protothema)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track