"ŠTA JE OVO ZABOGA, A ONDA SAM ČUO BUM!" Snimak koji je postao hit na mrežama - penzioner objasnio kako se srušio F-35 (VIDEO)
Foto: Foto: Youtube/US Military Power/Twitter/@marineo341

"ŠTA JE OVO ZABOGA, A ONDA SAM ČUO BUM!" Snimak koji je postao hit na mrežama - penzioner objasnio kako se srušio F-35 (VIDEO)

Planeta -

Penzioner koji je čuo kako se ruši avion F-35, za kojim je tragala američka vojska, postao je hit na društvenim mrežama nakon što je imitirao zvuk rušenja letelice.

Rendolf Vajt (72), opisao je zvuk kao "nešto između škripe i zvižduka", a zatim je počeo da vrišti kako bi gledaocima približio taj trenutak.

On kaže da se brijao u kupatilu kada se borbeni avion F-35 vredan 100 miliona dolara srušio u blizini njegove seoske kuće u okrugu Vilijamsburg u nedelju popodne.

Pilot je uspeo da se katapultira, ali je avion nastavio da jedri, što je izazvalo potragu koja je trajala 28 sati.

Tek sledeće noći, kada su helikopteri leteli iznad, Vajt je shvatio da je zvuk koji je čuo bio motor mlaznjaka koji je nestao.

"Bila sam u kupatilu, brijao se i čuo škripu. Nešto između škripe i zvižduka", rekao je penzioner.

"Rekao sam, šta je ovo, zaboga? I čuo sam bum! Onda mi se cela kuća zatresla."

Vajt tada nije obavestio nadležne jer nije imao pojma kakav je to zvuk, dodao je.

"Prvo što mi je palo na pamet… Da li je meteorit pao iz svemira ili tako nešto?"

"I pomislio sam, ako je to bio avion, mora se prijaviti jer je ta stvar letela prenisko. Nisam razmišljao o tome. Znao sam da je nisko jer je moja kuća prilično čvrsta, i tresla se", rekao je on.

Sledeće noći Vajt je primetio da helikopteri lete iznad tog područja dok su tražili nestalu letelicu, ali je zaključio da su sigurno tražili nešto drugo.

"Mora da je neko opljačkao banku... Ubio neke ljude ili šta već. Pa sam otišao gore i rekli su mi da se radi o avionu", rekao je.

I dalje nije potpuno jasno kako je F-35B borbeni lovac pao u polje.

Zvaničnici su tokom potrage zatvorili deo puta na neodređeno vreme. Od stanovnika se tražilo da izbegavaju to područje.

Pilot aviona F-35 poleteo je u nedelju iz baze Čarlston u Južnoj Karolini - ali ga je neobjašnjiv problem primorao da se katapultira.

Avion je leteo u tandemu sa drugim F-35, koji se nakon nezgode vratio u bazu umesto da prati letelicu bez pilota.

Pilot je "doživeo kvar i bio je primoran da se katapultira" u nedelju na visini od oko 300 metara, nedaleko od međunarodnog aerodroma Čarlston.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track