OVO JE PODRUM IZ PAKLA! Otac ćerkama napravio decu, pa UBIO 3 BEBE: Sad strahuju da ima još ŽRTAVA! Pogledajte jezive FOTOGRAFIJE
Ilustracija, Foto: EPA/LARRY W. SMITH

jeziv zločin potresao svet

OVO JE PODRUM IZ PAKLA! Otac ćerkama napravio decu, pa UBIO 3 BEBE: Sad strahuju da ima još ŽRTAVA! Pogledajte jezive FOTOGRAFIJE

Planeta -

Meštani u selu Černiki na severu Poljske, gde su otac i ćerka optuženi za incest i ubistvo tri bebe, strahuju da bi moglo biti još žrtava.

Pjotr Gjerašik (54) i Paulina Gjerašik (20) uhapšeni su i suočavaju se sa doživotnim zatvorom nakon što su prošle nedelje u podrumu porodične kuće u poljskom selu Černiki pronađeni ostaci tri bebe. Policija je otkrila jezivi podrum "iz pakla" u koji je Pjotr Gjerašik navodno bacio novorođene bebe svoje ćerke i ostavio ih da umru, umotane u plastiku i zakopane u plitke grobove, dok su u tajnosti nastavili njihovu četvorogodišnju vezu.

Vlasti su takođe identifikovale da je jedan od leševa pripadao drugoj od četiri Pjotrove ćerke. Meštani se sada plaše da bi moglo biti još više mrtvih beba od druge ćerke, koju je navodno silovao njen otac. Žena koju su lokalni mediji opisali kao "blisku sa porodicom" izjavila je za list Fakt: "Jedna od ćerki je jednom rodila blizance, okolnosti ovog slučaja su neobjašnjene, deca su nestala."

"Pre oko 2-3 godine, jedna od Pjotrovih ćerki bila je trudna sa blizancima. Sada počinjemo da se sećamo svega. Odveo je devojčicu u drugu provinciju navodno da se porodi, u Torunj ili Ćehoćinek (koji je udaljen oko 160 kilometara)", dodala je ova žena, govoreći za Fakt.

Uveravao je socijalne radnike da je sve u redu i verovali su mu, ali sada niko ne zna šta je sa ovom decom. Postavlja se pitanje zašto ju je odveo tako daleko? Zašto ne u Gdanjsk, koji je 56 kilometara udaljen od prvobitnog mesta?

Policija je obavila posetu imanju nakon što je dobila uznemirujuću dojavu od socijalnih službi, ali dok je "češljala imanje" u potrazi za dokazima otkrila je jeziv smrad koji se širio iz podruma u ​​kući.

Dve bebe su bile ugurane u plastične kese i zakopane u plitki grob u mekom tlu ispod kuće.

Treća - za koju se veruje da pripada drugoj Pjotrovoj ćerki - je jednostavno ostavljena da se raspadne. Prema tužiocima, "nema sumnje da su deca ubijena".

"Mi, kao socijalna služba, ne možemo na silu da ulazimo u domove. Morali bismo da imamo konkretan izveštaj da bismo imali osnovu za akciju. Uvek apelujemo na ove izveštaje. Mogu biti anonimni. Sada smo dobili takav signal i naša akcija je bila trenutna, ali na ljudskom nivou sve analiziramo. Pitamo se da li smo sve uradili kako treba, da li smo mogli nešto više", rekla je Džoana Mikołajska, direktorka Centra za socijalni rad u Staroj Kiševi.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track