MOSKVA IZNELA JEZIVE TVRDNJE: Novi izveštaj sa fronta, Ukrajina za mesec dana izgubila ogroman broj vojnika, ostaje i bez oružja
Foto: Profimedia / Valery Melnikov /Sputnik

ministarstvo

MOSKVA IZNELA JEZIVE TVRDNJE: Novi izveštaj sa fronta, Ukrajina za mesec dana izgubila ogroman broj vojnika, ostaje i bez oružja

Planeta -

Ministar odbrane Sergej Šojgu tvrdi da je Ukrajina od početka septembra izgubila više od 17.000 pripadnika oružanih snaga.

- Tokom tekućeg meseca uništeno je više od 17.000 i više od 2.700 jedinica naoružanja i vojne opreme - rekao je Šojgu na kolegijumu ministarstva odbrane.

Ukrajinske oružane snage, kako je rečeno, izgubile su sedam američkih borbenih vozila pešadije "Bredli", 77 artiljerijskih sistema M777 i 51 samohodnu artiljerijsku jedinicu iz Nemačke, Francuske, Poljske i Sjedinjenih Američkih Država. Među gubicima su navodno i dva nemačka tenka "Leopard" i jedan engleski tenk "Čelendžer".

Šojgu je početkom septembra, podsetimo, izvestio da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive u junu izgubila više od 66.000 pripadnika oružanih snaga i 7.600 komada oružja.

Ministar odbrane je govorio i o napredovanju ruskih trupa na Кupjanskom pravcu.

- Zahvaljujući profesionalizmu i hrabrosti ljudstva 25. i 138. motorizovane brigade na Кupjanskom pravcu značajno je proširena zona kontrole u ​​blizini naselja Sinkovka i Petropavlovka - rekao je Šojgu.

Šef Ministarstva odbrane tvrdi da Oružane snage Ukrajine i dalje trpe ozbiljne gubitke duž cele linije dodira uprkos nedostatku značajnijih rezultata na bojnom polju.

Kolegijumu je inače putem video linka prisustvovao i admiral Viktor Sokolov, komandant Crnomorske flote, za koga su ukrajinski i zapadni mediji prethodnih dana tvrdili da je poginuo u napadu na Sevastopolj.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track