PUTIN: Rusija će upotrebiti nuklearno oružje samo u DVA SLUČAJA! Nijedan neprijatelj NEMA ŠANSE DA PREŽIVI!
Foto: AP Mikhail Klimentyev

PUTIN: Rusija će upotrebiti nuklearno oružje samo u DVA SLUČAJA! Nijedan neprijatelj NEMA ŠANSE DA PREŽIVI!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da u vojnoj doktrini Ruske Federacije postoje dva razloga za moguću upotrebu nuklearnog oružja: udar na Rusku Federaciju i pretnja postojanju Rusije.

„Prvi je upotreba nuklearnog oružja protiv nas. Ako se čak i konvencionalno oružje upotrebi protiv Rusije, ugroženo je samo postojanje Rusije kao države“, rekao je Putin.

On je ocenio da je odgovor Ruske Federacije na nuklearni udar na njenu teritoriju apsolutno neprihvatljiv za bilo kog agresora.

„Mislim da niko pri zdravoj pameti ne bi pomislio da upotrebi nuklearno oružje protiv Rusije“, rekao je Putin na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ako su rakete ispaljene na Rusiju, ruski sistem upozorenja o raketnom napadu je već detektovao da je cilj teritorija Ruske Federacije, a sve se to dešava u sekundi.

„Jer od trenutka kada se detektuje lansiranje rakete, bez obzira odakle dolazi, sa bilo kog mesta ili sa bilo koje teritorije, kao odgovor u slučaju kontraudara, toliko naših projektila se pojavljuje u vazduhu, toliko stotina naših projektila i to u nekoliko pravaca odjednom, da nijedan neprijatelj nema šanse da preživi“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je takođe istakao da ne vidi potrebu za promenom ruske vojne doktrine.

„Da li treba ovo da menjamo? Zašto? Sve se može promeniti, samo ne vidim potrebu za tim. Ne postoji situacija u kojoj bi, recimo, danas nešto ugrozilo rusku državnost i postojanje ruske države“, rekao je Putin na Valdajskom forumu.

Međunarodni diskusioni klub Valdaj je udruženje vodećih stranih i ruskih stručnjaka iz oblasti političkih nauka, ekonomije, istorije i međunarodnih odnosa.

Ove godine sastanak Valdajskog kluba održava se u Sočiju od 2. do 5. oktobra.

Kurir.rs/Nova/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track