AVIO-KOMPANIJE OTKAZUJU LETOVE ZA TEL AVIV: Strah za putnike i posade, nema uslova za bezbedno letenje!
Foto: Shutterstock

AVIO-KOMPANIJE OTKAZUJU LETOVE ZA TEL AVIV: Strah za putnike i posade, nema uslova za bezbedno letenje!

Planeta -

Svetske avio-kompanija uveliko otkazuju za i iz Izraela, zbog intenzivnih borbi između izraelskih snaga i Hamasa, piše CNN.

Američka avio-kompanija American Airlines otkazala je sve letove za i iz Tel Aviva do petka nakon što je sindikat koji predstavlja pilote avio-kompanija izdao oštro upozorenje o opasnostima za vazdušni prostor i posavetovao posadama da odbiju svaki zadatak u zemlji.

Dalja prilagođavanja biće izvršena po potrebi, navodi se u saopštenju.

Norvegian Air je otkazao sve letove iz Kopenhagena i Stokholma za Tel Aviv do nedelje. U saopštenju je navedeno da će direktno kontaktirati pogođene putnike i da radi na pronalaženju rešenja za putnike koji su trenutno u Izraelu.

Izrael, Tel Aviv, rat u Izraelu
foto: Mahmud Hams / AFP / Profimedia

Korean Air, jedina južnokorejska avio-kompanija koja obavlja direktne letove između Inčeona i Tel Aviva, otkazala je let u ponedeljak – ali je navedeno da će obavljati povratni let iz Tel Aviva za Inčeon, kako bi ljude vratili kući.

U Izraelu živi oko 570 državljana Južne Koreje i dodatnih 360 turista u zemlji, podaci su Ministarstva spoljnih poslova, iako još nije prijavljeno da je neki Koreanac povređen.

Er Indija je takođe suspendovala letove za i iz Tel Aviva do 14. oktobra, navodeći kao razlog bezbednost svojih putnika i posade. Hongkonški prevoznik Cathai Pacific takođe je otkazao let u utorak za i iz Tel Aviva, rekavši da će pažljivo pratiti situaciju.

Drugi veliki avioprevoznici, uključujući United Airlines i Delta Air Lines, takođe su primetili prekide i otkazivanje letova zbog sukoba.

(Kurir.rs / Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track