OVO SU JEDINA 2 PUTA SPASA ZA PALESTINCE! Izrael kaže da ih neće dirati do ISTEKA ROKA i da su se vođe Hamasa već sakrile (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter, AP Hatem Moussa

objavljena mapa

OVO SU JEDINA 2 PUTA SPASA ZA PALESTINCE! Izrael kaže da ih neće dirati do ISTEKA ROKA i da su se vođe Hamasa već sakrile (FOTO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su na društvenoj mreži X (bivši Tviter) mapu Pojasa Gaze sa dva puta koje Palestinci sa severa enklave treba danas da koriste za odlazak na jug, uoči očekivane izraelske kopnene ofanzive.

Izrael, Rat
foto: AP Hatem Moussa

Mapu uz natpis na arapskom, kao i poruku na tom jeziku, objavio je Avičaj Adrae, portparol IDF), objavio je da je civilima u severnom delu Pojasa Gaze izraelska vojska poručila da danas koriste dva puta kada krenu prema jugu te palestinske enklave.

- Poslednjih dana apelovali smo na vas da napustite grad Gazu i odete južno od Vadi (rečne doline) Gaze kako biste bili na sigurnom. Želeo bih da vas obavestim da će IDF dozvoliti kretanje duž naznačenih puteva bez ikakve opasnosti po bezbednost između deset i 16 časova - naveo je Adrae, precizirajući rok koji je po srpskom vremenu od devet do 15 sati.

Gaza
foto: Printscreen Twitter

Adrae je dodao da Palestinci zbog sopstvene bezbednosti treba da iskoriste ovo kratko vreme i krenu prema jugu, od Beit Hanuna do Kan Junisa.

- Ukoliko brinete za sebe i svoje najmilije, krenite ka jugu u skladu s instrukcijom. Budite uvereni da su se vođe Hamasa pobrinule za sebe i da su se sakrile od napada u regionu - napisao je Adrae.

On je naveo i da će stanovnicima obalskog dela severnog Pojasa Gaze i područja zapadno od Olive biti dozvoljeno da se kreću ulicama Daldul i Al Sana ka Salah al Dinu i Al Bahru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track