HAMAS OTEO TINEJDŽERKU U KOLICIMA: Rut ne hoda i ne govori, ali je uživala na festivalu dok nije počeo NAPAD, sestra moli za POMOĆ

KINAPOVAN I OTAC devojke sa posebnim potrebama

HAMAS OTEO TINEJDŽERKU U KOLICIMA: Rut ne hoda i ne govori, ali je uživala na festivalu dok nije počeo NAPAD, sestra moli za POMOĆ

Planeta -

Rut Perez, 17-godišnja devojka koja boluje od mišićne distrofije i zbog toga ne može ni da hoda ni da priča i prima hranu pomoću cevčice, oteta je prilikom upada terorista na muzički festival na jugu Izraela, a sestra moli za pomoć.

Dejli mejl podseća da je prilikom upada palestinskih ekstremista na taj festival prošle subite ubijeno više od 260 ljudi, a među onima koji su kidnapovani su i Rut i njen otac Erik.

Navodi se da je Jamit, sestra otete tinejdžerke, putem društvenih mreža uputila apel bilo kome ko bi mogao da ima informacije o Rut i njenom ocu.

Ona je preklinjala Hamas da dozvoli Eriku da se brinu o Rut, ukoliko su njih dvoje uopšte i dalje živi.

Jamit (20) i njena majka Elinor, koja takođe koristi invalidska kolica, bile su među stotinama porodica koje su se okupile u Tel Avivu kako bi od izraelskih vlasti dobile informacije o naporima koji se čine na vraćanju kući oko 150 talaca, koliko se veruje da su hamasovci odveli u Pojas Gaze tokom napada od pre nedelju dana.

U izjavi za britanski list Tajms Jamit je ponovo uputila molbu islamistima.

- Molim Hamas da dozvoli mom tati da se brine o njoj (Rut), on je jedini koji zna šta joj treba - kazala je Jamit.

Ona je dodala da je njena sestra tokom trajanja festivala Supernova bila "najsrećnija ikada, igrajući u kolicima".

Jamit je sa prijateljima ranije pošla sa tog festivala, pre napada Hamasa, a njen otac je rešio da ostane tu sa Rut.

- Ja i tvoja sestra ćemo i dalje biti tu i uživati - bile su poslednje reči koje je Jamit čula od oca.

Izraelske odbrambene snage (IDF), što je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su da su ubile Murada Abu Murada, šefa vazdušnih snaga Hamasa, koji je navodio napadača na paraglajderima koji su upali na festival na kojem je oteta Rut.

Dejli mejl je ranije objavio snimke koji prikazuju početak napada na kojima se vidi kako mladi Izraelci rejvuju i ne primećuju hamasovce koji se paraglajdrerima spuštaju sa neba, prelećući tako dobro čuvanu granicu sa Pojasom Gaze.

(Kurir.rs/Daily Mail/The Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track